Belediyenin işini de vatandaş yapıyor

TAKİP ET

Eyyübiye Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü görevini yapmadığından dolayı temizlik işi vatandaşlara düşüyor. Sokak aralarındaki çöpü esnaflar temizliyor.

Belediyelerin en önemli görevlerinden biri temizlik çalışması iken, Eyyübiye Belediyesi bu görevini aksatıyor. Eyyübiye merkez ilçesinin en yoğun mahallerinden olan Yusuf Paşa Mahallesi'nde işyerleri önünde biriken çöp, Eyyübiye Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından temizlenmiyor.

Sokak belediye temizlik görevlileri tarafından temizlenmeyince,  vatandaş kendi çabaları ile temizlemeye çalışıyor. Pasaj esnafı sabah saatlerinde işyerini açarken ilk iş olarak belediyenin aksattığı temizlik için kolları sıvıyor.

Dut ağaçlarının da yoğun olması nedeniyle her gün pislik içinde kalan sokağı belediye görevlileri temizlemeyince esnaflar yıkamak zorunda kalıyor. Duruma tepki gösteren esnaflar, "Belediyelerin temel görevi temizliktir. Ancak Eyyübiye Belediyesi işyerlerinin yoğunlukta bulunduğu sokakta temizlik görevini yapmıyor. Bu nedenle belediyenin görevini de biz yapmak zorunda kalıyoruz." ifadelerini kullandılar.

 

eyyübiye belediyesi eyyübiye belediyesi temizlik İşleri müdürlüğü sokak araları dut Şanlıurfa haberler son dakika