Bereketli iftar sofraları

TAKİP ET

Dul, yetim, kimsesiz ve engellilerin iftar sofrası Haliliye Belediyesi tarafından bereketlendiriliyor.

Peygamberler Şehri Şanlıurfa'da   “gönüllere dokunuyoruz” sloganıyla dul, yetim, kimsesiz, engelli gibi ihtiyaç sahiplerinin iftar sofrası Haliliye Belediyesi tarafından veriliyor.

İhtiyaç sahibi binlerce vatandaşın kapısına kadar sıcak yemek götüren Sosyal Destek ekipleri, Ramazan ayında iftar sofralarını 3 çeşit sıcak yemek ile bereketleniyor.

Her gün 3 çeşit yemeğin hazırlandığı aş evinde bakraçlara konulan yemekler görevliler tarafından ihtiyaç sahibi 3700 ailenin kapısına kadar götürülerek teslim ediliyor.

GÜNDE 3 ÇEŞİT YEMEKLE KAPILARA TESLİM EDİLİYOR
Her gün iftara saatler kala bakraçlara konulan sıcak yemekler Sosyal Destek Ekipleri tarafından dul, yetim, kimsesiz ve engelli gibi ihtiyaç sahiplerinin kapısına kadar götürülerek iftar sofrasını bereketlendiriyor.

Sosyal Destek Aşevi sorumlusu Ali Demirkol:" Binlerce kişiye yemek dağıtıyoruz her aileye her eve giriyoruz girmediğimiz ev çalmadığımız kapı kalmıyor. İnsanların memnun kalması için elimizden geleni yapıyoruz. yemekleri hijyenik bir ortamda hazırlıyoruz. Günde 3 çeşit yemek veriyoruz. Sulu kuru meyve yâda tatlı yer alıyor. Yemekler her gün ayrı çeşit olarak çıkıyor. Birebir kapılarını çalarak dolu olanı teslim ediyor boş olanı alıyoruz.

GİRMEDİĞİMİZ EV ÇALMADIĞIMIZ KAPI KALMIYOR
Demirkol, “Binlerce kişiye yemek dağıtıyoruz her aileye her eve giriyoruz girmediğimiz ev çalmadığımız kapı kalmıyor. İnsanların memnun kalması için elimizden geleni yapıyoruz. yemekleri hijyenik bir ortamda hazırlıyoruz. Günde 3 çeşit yemek veriyoruz. Sulu kuru meyve yâda tatlı yer alıyor. Yemekler her gün ayrı çeşit olarak çıkıyor. Birebir kapılarını çalarak dolu olanı teslim ediyor boş olanı alıyoruz.” dedi.

Eşini kaybeden ve çocuklarıyla tek kalan Fatma Kayma aldığı yemek yardımlarıyla çocuklarının önüne sıcak 3 kap yemek koyduğunu söyledi. Aldığım bu yardımdan memnunum kapımıza kadar yemeklerimizi sağ olsunlar getiriyorlar burada bu yardımda bulunan ve yardımı sağlayan belediyemize teşekkür ederim diyerek sözlerine son verdi.
Necmettin Yaşarsoy / Urfa Değişim