Beyazgül: "Gelin oturalım bu sorunu birlikte çözelim"

TAKİP ET

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye başkanı Zeynel Abidin Beyazgül özel bir otelde düzenlenen basın toplantısında uzun zamandır konuşulan ve çözüme kavuşmayan Özdiker Kuyumcular Çarşısı hakkında konuştu.

KADER TOPAL Kentte faaliyet gösteren gazetecilerle bir araya gelen başkan Beyazgül  “Özdiker Kuyumcular Çarşısı’nda yüzde 50’ye yakın kamulaştırmamız tamamlandı. Kabul etmeyenler yargıya gidebilir.” dedi. 

“BU TÜR HAREKETLERE GİRİŞMEYİN”

Yapılan hizmetleri durdurmak ve engellemek isteyenlerin olduğunu söyleyen Zeynel Abidin Beyazgül: “Bir iş yapmaya kalktığımız zaman başarı oluşmasın diye bunu engelleyenler var. Buradaki dostlarıma sesleniyorum arkadaşlar bu tür hareketlere girişmeyin” ifadelerini kullandı.

“GELİN OTURALIM HEP BİRLİKTE BU SORUNU ÇÖZELİM”

Özdiker Kuyumcular Çarşısı için alınan projenin şehri daha ferah konuma getireceğinin altını çizen başkan Beyazgül şunları kaydetti: “Bu önerilerimizi değerlendirin gelin oturalım hep birlikte bu sorunu çözelim. Bu proje çözülürse şehrimiz daha güzelleşir.” Açıklamalarında bulundu.

“YÜZDE 50'YE YAKIN KAMULAŞTIRMA ALANLARIMIZ TAMAMLANDI”

Sözlerine daha sonra şu şekilde devam eden Beyazgül: “Özdiker kuyumcular çarşısı'nda yüzde 50'ye yakın kamulaştırma alanlarımız tamamlandı. İç kısımda kalan bölgelerde ise kamulaştırmalarımız durmuş durumda, iç kısımda kalan arkadaşlar arasında geçen bir konuşmaya tanık oldum. 'Biz burada inşaat sahibiyiz, dükkan sahibiyiz, bize iş yeri verilirse daha iyi olur diyorlar.'Belediye binamızın hemen altında ne olarak işlettiğimiz vakıflardan kiraladığımız bir binaya taşıdık şimdi, biz onlara bu takas teklifini yaptık. Onlara diyoruz ki gelin madem iş yeri istiyorsunuz işte size dükkan. Biz kendi resmi birimlerimizi  boşalttık  şu anda hemen ticaret sanayi Odası karşısında büyük bir binayı kiralayıp oraya taşıdık. Biz de size buraları teklif ediyoruz buyurun gelin burada işlerinizi yürütün.” dedi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Zeynel Abidin Beyazgül Özdiker Kuyumcular Çarşısı haber son dakika gündem şanlıurfa