Beyazgül, raylı sistemi uygulamaya geçirecek mi?

TAKİP ET

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Nihat Çiftçi, raylı sistem projesi ile ilgili yaptığı açıklamada, kendi döneminde sürenin yetmediğini, bu projenin Beyazgül ve ekibi tarafından yapılmasını istediğini belirtti.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Nihat Çiftçi görevi devrederken, vaat edilen ve halen çalışmalarına başlanmayan projeler de kağıt üzerinde kaldı. Bunun yanında çalışmaları yarıda kalan projeler Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül devam ettiriyor. Ancak henüz yapımına başlanmayan projelerin akıbeti merak ediliyor. Bu projelerin bir kısmı Başkan Beyazgül tarafından da dillendirilirken, bazı projeler ise hiç gündeme gelmiyor. Gündemde en fazla tartışılan projelerden biri de trambüs projesi oluyor. Başkan Beyazgül ne zaman biteceği belirsiz olan trambüs projesi üzerinden değişiklik yapmak istese de eski Başkan Nihat Çiftçi bu uygulamaya karşı çıkıyor.

 

'İnşallah bu projeleri Beyazgül hayata geçirir'

Şanlıurfa'nın yerel kalkınma projeleri ile ilgili açıklamalarda bulunan eski Belediye Başkanı Çiftçi, “Bir yerel kalkınma hamlesi projemiz vardı. Tugay’ın kaldırılıp yerine millet bahçesi olmasını arzuluyorduk. Yine Şanlıurfa’mıza yakışır bir hizmet binası, Karakoyun ve Akpiyar derelerinde su bırakılma projeleri, Karaköprü, Haliliye, Eyyübiye ve üniversiteye bağlayan bir raylı sistem projesi düşüncemiz vardı. Bu projeler bu şehir için gerekli projelerdi. Bunları planlamıştık. 3,5 yıllık belediye başkanlığı görevimde bahsettiğim bu projeleri yetiştiremedik. Bu projeleri inşallah mevcut belediye başkanımız Zeynel Abidin Beyazgül ve ekibi hayata geçirir.” dedi.

 

'Trambüsün kısaltılması mümkün değil'

Sürekli gündeme gelen trambüs ile ilgili de açıklamalarda bulunan Nihat Çiftçi, "Trambüs Projesi, çok arzu edip bitirmek istediğim bir projeydi. Teknik olarak bu projede herhangi bir problem yok, uzman ekip tarafından bu proje çalışıldı. 63 Nolu hattın yoğunluğunu ortadan kaldıracak projeydi. Projenin AR-GE’si, etüdü, fizibilitesi bilimsel olarak yapıldı. Deneme aracıyla turladık. Sistemde herhangi bir sorun yok.  Sayın Zeynel Abidin Beyazgül’ün, 24 metrelik araçları 18 metreye düşüreceğini duydum. Bunlar teknik olarak mümkün değil. Trambüsün zaten 18 metrenin üstünde olması lazım. Yapılan algılarla trambüsün dönemediklerini belirttiler, bu yanlış bir algı. Trambüs rahat bir şekilde dönüyor.” ifadelerini kullandı.

 

trambüs projesi Şanlıurfa büyükşehir belediyesi nihat Çiftçi raylı sistem projesi 63 nolu hat zeynel abidin beyazgül Şanlıurfa