Beyazgül: Urfalıların göğsünü kabarttık

TAKİP ET

Ankara'da düzenlenen Şanlıurfa Tanıtım günlerinde Urfa Değişim ve Söz Ajans mikrofonlarına konuşan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, tanıtım günleri ile Urfalıların göğsünü kabarttıklarını söyledi.

Şanlıurfa’nın yöresel lezzetleri, tarihi ve kültürel güzellikleri 4 gün boyunca Ankara’da tanıtılacak. Tanıtım günlerinde Şanlıurfa Milletvekilleri ve 13 belediyenin başkanları katılım gösterdi. Tanıtım günlerinde adından bahsettiren Urfa Değişim Gazetesi ilgi siyasilerin ilgi odağı oldu.

Şanlıurfa’yı her şeyiyle anlatmak için tanıtım günlerine özel bir sayı çıkaran Urfa Değişim Gazetesi’ne konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, “Birlik ve beraberlik içerisinde inşallah bu çalışmaları sürdüreceğiz bundan kimsenin şüphesi olmasın Urfa turizmin başkenti olmayı çoktan hak eden bir şehir” diye konuştu.

İşte Beyazgül’ün açıklamalarının tamamı:

“Bana göre sanki bir bayram günü, Urfalılar böyle sevgi dolu heyecan dolu, sevinç dolu buna çok ihtiyacımız varmış. Dışarıdan buraya gelince bir sinerji de oluşuyor. Bir enerji doluyoruz, çok mutluyum, bizim kültürümüzü tarihimizi gastronomimizi müziğimizi aldık geldik ama buradaki Urfalı hemşirelerimiz vardı. Biz bir medeniyetin şehriyiz medeniyeti Ankara’da göstermemiz gerekiyordu gösterdik Urfalıların göğsünü kabarttık diye düşünüyorum.

“YATAK KAPASİTESİ VE LOKANTALARI ARTIRACAĞIZ”

Evet, ona hazırlıklarımız var işte bugünde gördünüz birlik ve beraberlik içerisinde inşallah bu çalışmaları sürdüreceğiz bundan kimsenin şüphesi olmasın Urfa turizmin başkenti olmayı çoktan hak eden bir şehir, belediyemiz olarak müracaatımızı yaptık ve şu anda sonucunu aldık. İnşallah bütün dünya Urfa’yı tanıyacak. Biz öyle sıradan bir şehirde değiliz ki 12 binlik yıllık geçmişimiz var yani Urfa’nın büyük bir zenginliği var onun içinde hiçbir endişemiz yok. Sadece birkaç konunun üzerine çok gideceğiz, yatak kapasitemizi arttıracağı,  lokantalarımızı arttıracağız eğitimlerimizi vereceğiz.  Netice itibariyle zaten Urfa bunu çoktan hak etmiş, çünkü yüksek potansiyeli olan bir şehir 2023 de Urfa başka bir yüzle kendini dünyaya tanıtacak.  Şanlıurfa bana göre Süper Ligde”