Bilal Tekaltı'nın 30 milyon lira reklam harcaması iddiasına Büyükşehir'den yanıt

TAKİP ET

Yeniden Refah Partisi Eyyübiye Belediyesi Meclis Üyesi Adayı Bilal Tekatlı Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin 30 Milyon Liralık reklam harcama yaptığını ileri sürerek bazı faturalar paylaştı. Bu paylaşıma Büyükşehir Belediyesinden sert yanıt geldi.

Yeniden Refah Partisi Eyyübiye Belediyesi Meclis Üyesi Adayı Bilal Tekatlı 31 Mart yerel seçimlerine 15 günden az bir süre kala Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin reklamlar için harcadığı para miktarını gösterdiğini iddia eden faturaları tek tek paylaştı. Bu paylaşıma Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada ise “Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığımıza; şehrimizin tanıtımı ve yapılan hizmetlerin halkımıza ulaştırılması amacı ile belediye meclisimizce bir bütçe tahsis edilmektedir.

Daire başkanlığı bu bütçeyi yasal çerçevede kullanmaktadır, bu nedenledir Şanlıurfa’mızın turizm potansiyeli son yıllarda üç katı artış göstermiştir. Kaldı ki benzer şehirlerin bütçeleri en aşağısı belediyemizin beş-on katı kadardır.”

Büyükşehir’in açıklamasının devamında ise, “Açıklanan istatistiklere baktığımızda, bacasız sanayii niteliğindeki turizmin katlanarak büyüdüğü; pandemi döneminde dahi milyonlarca turistin şehrimizi ziyaret ettiği açıktır. Şanlıurfa’nın ufku ve vizyonu sadece yerel ve bölgesel turizmle sınırlı tutulamaz. Ulusal çapta, milletlerarası büyük bir potansiyel barındıran şehrimiz, hizmetin en iyisine, en güzeline lâyıktır.

Bir takım belgeleri malum bir yapılanmanın benzer uygulamalarıyla elde ederek, çarpıtarak ve abartarak yayınlayan kişilerin; şehrimizi baskı altına alarak içine kapatmak, komşuları ile rekabet edemeyecek hale gelmesi için verdiği çabalar beyhudedir.

Şanlıurfa yoluna devam edecek. Şanlıurfa içindeki değerleri ile tanıtılmaya, turizme katkı vermeye devam edecek. Halkımız tüm yapılan faaliyetlerden haberdar olacak.

Kamuoyunu yanıltıcı bu tür haberleri yapan ve yaptıranlar da hukuk önünde hesap vereceklerdir.”

Tekatlı paylaşımında ne demişti?

Bilal Tekatlı Paylaşımında şu ifadelere yer verdi;

''SKANDALIN BELGELERİ''

''İşte Zeynel beyin boş isimler altında alım yapmış gibi göstererek malum medyaya aktardığı 30.000.000(Otuz Milyon) liranın BELGELERİ

Fakirin hakkını rüşvet olarak dağıtıyorsun bu millet de seni dağıtacak

Kıymetli Vatan evladı savcıları göreve davet ediyoruz.

Beyt-ül mal bekçisi dediğiniz Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Zeynel Abidin Beyazgül seçimi kazanmak için milletin parasıyla 30 milyon reklam için harcıyor. Şimdi anladınız mı neden; çalışanların hakkını vermez, her ay suya zam yapar,troll ordusu besler.  Yolsuzluklara ve ranta göz yumar''

31 Mart Akşamı Şanlıurfalı hemşehrilerim milletin malını talan eden bu yönetimden Sandıkta gerekli cevabı vereceğinden şüphemiz yok bizlerde konunun takipçisi olacağız.” dedi.

Yeniden Refah Partisi Eyyübiye Belediyesi Meclis Üyesi Adayı Bilal Tekatlı Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Şanlıurfa Şanlıurfa haberleri