Bilek güreşinde Ocakoğlu fark attı

TAKİP ET

Doğuştan sağ eli engelli olan ve bilek güreşinde çok sayıda derece elde eden 22 yaşındaki Abdulsamet Ocakoğlu, iki ayrı kategoride Türkiye Şampiyonası'nda birinci oldu. Şanlıurfa'da düzenli olarak antrenmanlarını sürdüren Ocakoğlu, Romanya'da düzenlenecek olan Avrupa Şampiyonasına hazırlanıyor.

6 yıl önce ağabeyinin tavsiyesi üzerine başladığı bilek güreşinde başarılara imza atan Milli sporcu Abdulsamet Ocakoğlu, bugüne kadar Avrupa üçüncülüğü, dünya altıncılığı ve Türkiye şampiyonlukları elde etti. Mart ayında düzenlenen Türkiye şampiyonalarında hem engellilerde hem de normal kategoride adını zirveye yazdıran Ocakoğlu’nun hedefinde ise dünya şampiyonluğu var. Ocakoğlu antrenmanlarını her gün düzenli yaparak yeni şampiyonluklara imza atmayı hedefliyor.

AVRUPA ŞAMPİYONASINDA ALTIN HEDEFLİYOR
Doğuştan engelli olmasına rağmen bilek güreşinde önemli dereceler elde ettiğini ve hedefinin Romanya’da düzenlenecek olan Avrupa şampiyonasında altın madalya kazanmak olduğunu anlatan Milli sporcu Abdulsamet Ocakoğlu, ‘’Spora 5 yıl önce hiç yoktan abimle bilek güreşi yaparken tanıştım. Sıradan bir gecede bilek güreşi yaptık abimle, abim küçük olduğum için yendim ben, oda nasıl kuvvetlisin benden küçüksün beni nasıl yenersin şeklinde öyle başladım. Sonra beni okuldaki hocalarımla tanıştırdı abim. Hocalarımla tanıştım, yaşım küçüktü o zaman başladığım zaman ortaokul 8. sınıfta başladım. Bilek güreşinde ilk yarışmam 2016 yılında Türkiye liselerarası yarışmada Türkiye ikincisi oldum. Ondan sonra antrenmanlarımı artırdım, Milli takım seçmelerine katıldım ve Türkiye Şampiyonluğunu elde ettim.

Ardından Avrupa şampiyonasına gittim ve Avrupa üçüncülüğü kazandım. Ondan sonra yarışmalara devam ettim, antrenmanlarımı artırdım. Türkiye Şampiyonluğunu her sene elde ettim, sağ elimde olan engelden dolayı paramedik hem de normallerde katılıyorum yarışmaya. Karabük’te paramediklerin yarışması oldu, Türkiye şampiyonası orada Türkiye şampiyonluğu elde ettim. Ardından bir hafta sonra normallerine Eskişehir’de yapılan Türkiye şampiyonasına katıldım orada da Türkiye şampiyonluğu elde ettim. Hedefimde haftaya kampımız var Milli takım kampı Kocaeli’nde oraya gideceğiz, ondan sonra da Romanya’da Avrupa şampiyonamız var, Avrupa şampiyonu olmak istiyorum. Altın madalyayı almak istiyorum. Marşımızı okutmak istiyorum. Onun ardından da dünya şampiyonasında da dünya şampiyonu olmak istiyorum. Paramedik oyunlarında ve olimpiyat oyunlarına katılabilmek istiyorum. Doğuştan anne karnında olmuş. Belediyemiz sağ olsun ve Şanlıurfa Valisi bu konuda bize çok destek çıkıyor ve Haliliye belediyesi bünyesindeyim bilek güreşçisi olarak Haliliye belediyesi bize özel bilek güreşi salonu tesis etti. Her şeyimizi karşılıyorlar’’ diye konuştu.

Abdulkadir Çelikcan / Urfa Değişim
 

Milli sporcu Abdulsamet Ocakoğlu Romanya Şanlıurfa