Bilim Fuarına Urfa'dan destek

TAKİP ET

4006-TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programına Şanlıurfa'dan 13 ilçenin katılımı ile toplamda 856 başvuru gerçekleşti.

23 Kasımda başlayan 4006-TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı 22 Ocak 2021 itibariyle tamamlandı. Programa Şanlıurfa’dan 856 başvuru gerçekleşti. En çok başvuru merkez ilçe Haliliye’den olurken en az başvuru Hilvan ilçesinden oldu.

Araştırma sonuçları bilim fuarında sergilenecek
4006-TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı ile 5-12. sınıf öğrencilerinin ilan edilen tematik alanlar arasından kendi ilgi alanları doğrultusunda belirledikleri konular üzerine bilimsel metodolojiye uygun şekilde çalışmalar yaparak elde ettikleri araştırma sonuçlarını sergileyebilecekleri Bilim Fuarlarına destek verilmesi amaçlanıyor.

13 ilçeden katılım oldu
4006 Tübitak Bilim Fuarları çağrısına 13 İlçe de yer alan Ortaokul ve Liselerin katılımı
ile toplam 856 başvuru gerçekleşti.  Haliliye 117, Siverek 111, Eyyübiye 109, Viranşehir 100, Harran 73, Akçakale 68, Birecik 56, Suruç 51, Karaköprü 49, Bozova 41, Halfeti 33, Ceylanpınar 26 ve Hilvan’dan 22 proje ile katılım oldu.

Haliliye’den başvuruda ilk sırada
4006 Tübitak Bilim Fuarları çağrısına 13 ilçeden en çok başvuru yapan Haliliye ve Siverek olurken en az başvuru ise Hilvan ve Ceylanpınar’dan oldu. Şanlıurfa’nın en kalabalık ilçeleri arasında yer alan Karaköprü’de başvuru sayısının diğer ilçelere göre az kalması şaşkınlığa neden oldu.

Kimler başvurabilecek?
Tübitak’ın çağrısına 5-12. sınıflar arasında eğitim öğretim hizmeti veren devlet okulları, Bilim ve Sanat Merkezleri (BİLSEM), Öğretim programlarında Fizik, Kimya, Biyoloji, Matematik, Türkçe vb. derslerden en az üçüne yer veren Mesleki Eğitim Merkezleri başvurabildi. Ayrıca bünyesinde 5-12. sınıfların eğitim gördüğü görme, işitme ve zihinsel engelli devlet okulları belirtilen kurum/kuruluşlarda kadrolu ve tam zamanlı öğretmenler proje yürütücüsü olabilir. Ancak; Müdür, Müdür Yardımcıları ve Ücretli Öğretmen olarak görev yapanlar proje yürütücüsü olamayacağı daha önce belirtilmişti.

Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Yapıcıer ise Tübitak 4006 Bilim Fuarları başvuru aşamasında emeği geçen tüm öğretmenlere sosyal medya hesabından teşekkür etti.

Mehmet Halhalli / Urfa Değişim