Bir ailenin girişi en az 252 TL

TAKİP ET

Tarihin sıfır noktası olan Göbeklitepe'nin 30 TL olan giriş ücretinin düşürülmesi talep edilirken, tam tersine artarak 36 TL oldu.

2019 Yılında turizmin başkenti haline gelen tarihin sıfır noktası Göbeklitepe'nin giriş ücreti ziyaretçilerde memnuniyetsizlik oluşturuyor. Giriş ücretinin yüksek olması nedeniyle Şanlıurfalıların birçoğu halen Göbeklitepe'yi görememiş durumda. Göbeklitepe'yi ziyaret etmek isteyen bir kişi en az 50 TL'yi gözden çıkarıyor. Burada yiyecek-içecek de alan ziyaretçilerin cebinden daha fazla para çıkıyor.

Bir ailenin gideri 500 TL'den fazla

7 kişilik bir ailenin sadece giriş ücreti, 252 TL. Ailenin Göbeklitepe'yi canlandırma filmini izlemesi durumunda ise 336 TL cepten çıkıyor. Bu ailenin yeme ve içmesi de hesaplanırsa 500 TL'den fazla ücret harcanmak gerekiyor.

Göbeklitepe'nin giriş ücreti daha önce 30 TL iken Şanlıurfalı vatandaşlar bu ücreti yüksek görüyor ve ücretin düşürülmesini talep ediyordu. Bu nedenle çoğu kişi Şanlıurfa'da yaşamasına rağmen Göbeklitepe'yi ziyaret edemiyordu. Yüksek olan ücretin düşürülmesi talebine rağmen giriş ücreti artarak 36 TL oldu. Vatandaşlar ise sosyal medyadan giriş ücretini eleştirdi.

 

bir ailenin girişi en az 252 tl turizmin başkenti haline gelen tarihin sıfır noktası göbeklitepeyi görememiş durumda ücretin düşürülmesi talebine rağmen