Bir barışa daha vesile oldular

TAKİP ET

Şanlıurfa'da husumetli olan akraba iki aile, dualar eşliğinde Kur'an-ı Kerim'in şahitliğinde el sıkışarak barıştırıldı. Kanaat önderleri ile birlikte tarafları ikna ederek barışa vesile olan SGK Başkanı Mehmet Selim Bağlı, sınırın öteki tarafında barış için Barış Pınarı Harekatı'nın olduğu ancak sınırın bu tarafında da barışın olması gerektiğini vurguladı.

 Şanlıurfa’nın Birecik ilçesine bağlı Kural (Asman) Mahallesi'nde bir süre önce akraba iki aile arasında arazi meselesi nedeniyle kavga çıkmış, her iki aileden de yaralananlar olmuştu. Bölgenin kanaat önderleri akraba olan ve aynı soyadı taşıyan Uysal aileleri arasında çıkan kavganın büyümemesi için aracı oldular.

 

Bağlı, ailelerle görüşerek onları ikna etmişti

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Mehmet Selim Bağlı, kanaat önderleri ile birlikte geçtiğimiz hafta Kural Kırsal Mahallesi'ne gelerek aile fertleri ile görüşüp onları barışa ikna etti. Kural Mahallesi'nde yapılan barış töreninde husumetli Uysal ailesinin fertleri dualar eşliğinde Kur'an-ı Kerim'in şahitliğinde barıştı.



 



'Sınırın bu tarafında da barış olmalı'

Ailelerin barışmasına aracı olan SGK Başkanı Bağlı, "Mehmetçiğimiz, Barış Pınarı Harekâtı'nda sınırın diğer tarafında barış huzuru sağlamaya çalışırken, sınırın bu tarafında da barışın, huzurun temin edilmesi gerekiyor. Burada aileler arasında bir husumet söz konusuydu. Kanaat önderleri ve devlet büyüklerimizle birlikte ailelerle görüşerek onları barışa ikna ettik. Bu bölgede barışın ve huzurun olması gerekiyor. Otorite yokluğunun ve çatışmanın nelere mal olduğunu mülteci durumuna düşen Suriyeliler'den birebir müşahede ediyoruz. Bu nedenle artık bu bölgede adli ve husumetli konuların olmaması gerekiyor. Kanaat önderleri ile birlikte bir nevi kamu hizmeti yaptığımızı düşünüyoruz." dedi.



Dua ve Kur'an eşliğinde barışmanın yöreye özgü ve bin yıla dayanan bir gelenek olduğunu ifade eden SGK Başkanı Mehmet Selim Bağlı, kanaat önderlerinin tuttuğu Kuran-ı Kerim'in altından geçilerek İslam dininin barış dini olduğunu vurguladı.







Barışa vesile olan kanaat önderleri ise "Bu gelenek Peygamber Efendimizin döneminden beri Allahın kelamı Kur’an-ı Kerim hakem tayin edilmiştir. Kur’an-ı Kerim, bayrak ve sancak yukarıda tutulur, barışa gelen taraflar dualar eşliğinde altından geçerek birbirleri ile kucaklaşıp barışırlar." ifadelerini kullandılar.  

Kural Mahallesi'nde barış yemeğine husumetli aile fertleri, SGK Başkanı Mehmet Selim Bağlı, Halfeti Kaymakamı Selami Korkutata, Halfeti Belediye Başkanı Şeref Albayrak, Sarıkamış Kaymakamı Emin Bağlı, Birecik Belediye Başkan yardımcısı Adnan Yaşar, Şeyh Ömer Uçar, kanaat önderleri ve davetliler katıldı.

 

bir barışa daha vesile oldular bağlı ailelerle görüşerek onları ikna etmişti sınırın bu tarafında da barış olmalı sgk başkanı mehmet selim bağlı