'Bir defaya mahsus blokelerin kaldırılmasını istiyoruz'

TAKİP ET

Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu, çiftçilerin desteklemelerine konulan bloke ile ilgili yaptığı açıklamada, bu zor süreçte bir defaya mahsus blokelerin kaldırılmasını istediklerini belirtti.

Koronavirüs salgını nedeniyle ülke genelinde ekonominin kötü gidişatı, çiftçileri de zor durumda bırakıyor. Ancak çiftçilere yapılan mazot ve gübre destek ödemelerine blokenin uygulaması devam ederken, Şanlıurfa Ziraat Odası’ndan bir defaya mahsus blokelerin kaldırılması talebi geldi.

 

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu, “Çiftçilere gelen mazot ve gübre desteklemelerinin yüzde 80’i DEDAŞ ve sulama birlikleri tarafından blokelenmiş olarak görülüyor. Bu konuda cumhurbaşkanımıza, bakanımıza ve milletvekillerimize seslenerek koronavirüs salgını nedeniyle bir defaya mahsus bu blokelerin kaldırılıp, bu zor günlerde çiftçilerimizin yanında durmamız gerektiğini talep ediyorum. Nasıl ki cumhurbaşkanımız firmaların borçlarını faizsiz 3-6 ay ertelediyse çiftçilerimizin de bir defaya mahsus blokelerin kaldırılmasını ve rahatlıkla gübre, ilacını alabilmelerini istiyoruz.” dedi.

 

Çiftçilerin de zor süreçten geçtiğini hatırlatan Eyyüpoğlu, “Geçirmiş olduğumuz bu kötü günlerde çiftçilerimiz zor bir süreçten geçiyor. Bu günleri de geride bırakmış olacağız. Bu nedenle ilerideki süreçte zaten borç borçtur, çiftçilerimiz DEDAŞ’a da sulama birliklerine de ödeme yapacaklardır. Her seferinde çiftçilerimiz devletinin yanında durmuştur. Devletimizin de çiftçilerimizi bu süreçte göz ardı etmemesini istiyoruz.” ifadelerini kullandı.  



Urfa Değişim

‘bir defaya mahsus blokelerin kaldırılmasını istiyoruz’ Şanlıurfa ziraat odası başkanı ahmet eyyüpoğlu yüzde 80’i dedaŞ ve sulama birlikleri tarafından blokelenmiş