Bir günde fırsatçılara, on binlerce TL ceza yazıldı

TAKİP ET

Koronavirüs salgını ve sokağa çıkma yasağına ramazan hazırlığı da eklenince, fırsatçılara da gün doğdu. Alışveriş yoğunluğunu fırsata çeviren birçok işyeri, fiyatları iki katına çıkardı. Bu durumda Şanlıurfa'da yapılan denetimlerde, sadece bir günde fırsatçılara 110 bin TL ceza kesildi.

Koronavirüs salgını dolayısıyla birçok iş sektörü durma noktasına gelirken, teme gıdada ise üretim devam ediyor. Ancak sürekli temel gıda ürünlerinin üretiminin azaldığını ifade eden bilgiler paylaşılarak yanlış algılar oluşturuluyor. Buna bağlı olarak da birçok işletmeci, bu algıları fırsata çevirerek ürünlerin fiyatlarını en az iki kat artırdı.

 

Vatandaşlardan şikayetler geldi

Pazar yerleri başta olmak üzere, market ve diğer temel gıda ürünlerin satışını yapan işyerlerine, yüksek fiyat konusunda şikayetler geldi. Özellikle pazarda satılan sebzelerin fiyatlarının aşırı bir şekilde yükseltildiği belirtildi. Bu şikayetlere oranla işyerlerinin denetimleri de artırıldı.

 

Sadece bir günde 110 bin TL ceza kesildi

Sosyal medyadan yüksek fiyat tepkisi üzerine Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin de yapılan denetimleri istatistiklerini paylaştı. Konu ile ilgili paylaşımda bulunan Vali Erin, “Sadece bir gün içinde il genelinde yapılan işyeri ve pazar denetim sayısı 3 bin 44 oldu. Kesilen idari para cezası miktarı ise 110 bin 248 TL oldu.” ifadelerine yer verdi.



Urfa Değişim

bir günde urfa’da fırsatçılara on binlerce tl yazıldı vatandaşlardan şikayetler geldi sadece bir günde 110 bin tl ceza kesildi ancak sürekli temel gıda ürünlerinin üretimi