Bir günlüğüne kadına şiddet unutuldu

TAKİP ET

Türkiye'de her 3 kadından birinin fiziksel yada psikolojik şiddete maruz kaldığı belirtilirken, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir günlüğüne şiddet olayları yaşanmadı, herkes kadınların önemini vurguladı.

Bürokrasiden vatandaşa kadar herkes, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle kutlama mesajı paylaştı, kadınların öneminden bahsetti. Kadınlar ise bu sağduyunun sadece bir güne sığdırılmamasını istiyor.

“2020’DE 400 KADIN ÖLDÜRÜLDÜ”
Gün geçmiyor ki kadına şiddet olayı yaşanmasın. Sürekli kadına şiddet haberleri gündemde olurken, 2020’de toplam 400 civarında kadının öldürüldüğü belirtiliyor. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle basın açıklaması yapan kadın örgütleri, İstanbul Sözleşmesinin uygulanmasını isterken, kadına yönelik şiddetin son bulmasını istedi. Toplumun her kesimi de 8 Mart’a özel yaptığı açıklamada kadına yönelik şiddeti kınadı. Tek bir güne has yapılan etkinlikler kapsamında kadınlara hediyeler alındı, çiçekler yollandı fakat şiddet olayları her geçen gün artmaya devam ediyor. Kadın örgütleri de, kadın haklarının verilmesini ve kadının hak ettiği değeri gerçek anlamda görmesi gerektiğini belirtti. Bir tek kadının dahi öldürülmesine veya şiddete maruz kalmasına istemediklerini belirten kadın örgütleri ve STK’lar, şiddetin önlenmesi için somut adımların atılmasını istedi.

“KADIN ERKEK EŞİTLİĞİ SAĞLANSIN”
Kadınlar bir günlüğüne mutlu oldu, sevindi fakat onlar bu sevincin daimi olmasını istiyor. Daha özgür ve bağımsız bir hayatın olmasını istediklerini belirten kadın örgütleri, kadın erkek eşitliğinin uygulanmasını istedi. Kadınlar gününden önceki gün yine bir kadının sokak ortasında tekme tokat dövüldü ve bu görüntüler henüz akıllardayken, bir günlük hatırlanmanın samimi gelmediğini belirten kadınlar, artık toplum bilincinin değişmesini istiyor.

Ali Çetinkaya  / Urfa Değişim