Bir yıllık emek kül oldu

TAKİP ET

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesine bağlı Kargalı köyünde buğday tarlasında çıkan yangın sonu bir vatandaşa ait ekinler kül oldu.

Siverek Ziraat Odası Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre yangın enerji nakil hatlarından kaynaklanıyor. Cemil Ekenler adlı çiftçiye ait buğday tarlasının büyük bölümünün zarar gördüğünü aktaran oda başkanlığı bu tür olayların hasat zamanı sık olarak yaşandığını, ancak bu konuda Dicle Elektrik şirketinin herhangi bir önlem almadığını belirtildi.

 

Dilekçeler işleme alınmadı 

Siverek Ziraat Odası Başkanlığı bu tür olayların sürekli yaşandığını, konu ile ilgili şirkete dilekçe verdiklerini ancak bu dilekçelerin işleme alınmadığı söylendi. Yapılan açıklamada ‘’ Cemil EKENLER’in buğday tarlasında çıkan yangın sonucu ürünlerinin büyük bir bölümü zarar görmüştür. Çıkan yangının enerji nakil hatlarından kaynaklandığı belirtilmiştir. Çiftçimizin Dicle Edaş şirketine zamanında elektrik nakil hatlarının tarlasında tehlike oluşturduğuna dair dilekçe de verdiği halde dilekçenin işleme alınmadığı ve yangının bu sebeple çıktığını belirtmiştir. Çiftçimizin başına gelen bu elim olay hasat zamanı genellikle tüm çiftçilerimizin başına gelebilir. Bunun nedeni enerji nakil hatlarının bakımlarının zamanında ve düzenli yapılmaması ve direklerin tarlaların ortasından geçmesidir. Sorumlu kurumun üstüne düşen görevini yapmasını ve bu tur yangınlardan dolayı çiftçilerimizin zararlarını karşılamasını temenni eder çiftçimize geçmiş olsun dileklerimizi sunarız.” ifadelerine yer verildi.



Kaynak: Urfa Değişim



siverek ilçesi kargalı köyü buğday tarlası