Bir yıllık evli çiftin evi yandı! Destek bekliyorlar!

TAKİP ET

Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesinde yangında evleri küle dönen bir yıllık evli çift, 28 günlük bebekleriyle ortada kaldı. İşsiz baba ile eşi, çaresiz bir şekilde küle dönen eşyaların arasından yanmayan malzeme aradı.

Yangın, Haliliye ilçesine bağlı Devteyşti Mahallesindeki 2161. Sokakta meydana geldi. Bir yıllık evli Bayram ve Yağmur Arslan çifti, akşam yemeğine akrabalarının evine gitti. Bir saat sonra evlerinin yandığı ihbarını alan çift, apar topar geri döndü. Evlerine döndüklerinde tüm eşyaları küle dönen çift, şoka uğradı. Elektrik kontağından çıktığı ileri sürülen yangın, itfaiye ekiplerince kontrol altına alındı. Yangın sonrası ev ve tüm eşyalar kullanılamaz hale geldi. Bayram ve Yağmur Arslan çifti, 28 günlük Sabiha Sultan bebekleriyle ortada kaldı. Babasına ait evin bir odasında yaşamlarını sürdüren çift, çaresiz bir şekilde kendilerine uzanacak bir yardım eli beklediklerini söyledi.

“Yeni evliydik, her şeyimiz yandı”

Genç baba Bayram Arslan, “Dışarı çıkmıştık. Kayınbabamlara yemeğe davetliydik. Aradan bir saat falan geçti. Bizi aradılar, ‘evde yangın var’ dediler. Apar topar çıkıp eve geldik. Neye uğradığımızı şaşırdık. Şoka girdik. Evimiz tamamen yanmış bir durumdaydı. Tüm eşyalar kullanılmaz hale gelmişti. Yeni evliydik. Tüm eşyalarımız da yandı. Ne yapacağımızı şaşırdık. Çok mağdur bir durumdayız. Ev şimdi kullanılamaz bir halde ve henüz kırkı çıkmayan bir bebeğimiz var. Çaresiz bir durumdayız. Yetkililerden yardım bekliyoruz. Lütfen bize yardım edin” dedi.


Anne Yağmur Arslan, hem kendisinin hem de kocasının kız kardeşine ait eşyaların tamamen yandığını belirterek, “Evimiz yandı. Şimdi çok mağdur bir durumdayız. Evimize geldiğimizde tamamen yanmıştı. Evin hepsi küle dönmüştü. Tek benim değil, evlenmek üzere olan görümcemin de çeyiz eşyaları bizim evimizdeydi, onlar da kül olmuş. Şu an evimde eşyaları yanan görümceme de mahcup oldum. Eşim de işsiz, çalışmıyor. Yardım istiyoruz”  ifadelerini kullandı.

Devteyşti Mahallesi 28 günlük bebekleri ortada kaldı ev yangını Haliliye