'Bırakın İspanya yollarını, normal yol istiyoruz'

TAKİP ET

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısında kırsal yol uygulamalarını incelemek için oluşturulan komisyonun İspanya ve İtalya'ya gitmesi önerisi, bazı Meclis üyeleri tarafından tepkiyle karşılandı. Muhalefet partilerdeki Meclis üyeleri, 'Kırsalda kullanacak yol bulamazken, İspanya modeli kırsal yol incelemesinin mantıklı gelmiyor' ifadelerini kullandılar.

Kırsal yol uygulamasını yerinde incelemek üzere oluşturulan komisyonun İspanya ve İtalya’ya gitmesi önerisi Büyükşehir Belediye Meclisinde tartışmalara neden oldu. ‘2020 yılı Şubat ve Mart ayları içerisinde kırsal yol uygulamalarını yerinde incelemek üzere düzenlenecek olan İspanya, İtalya yurtdışı gezisi programına kırsal hizmetler komisyonu ve belediye meclis üyelerinin katılması hususunda konunun Büyükşehir Belediyesine havale edilmesi’ önerisi muhalefet partideki Meclis üyelerinin tepkisine yol açtı.

 

‘İspanya yolları Harran’dan geçecek mi?’

Özellikle kış mevsiminin başlamasıyla birçok kırsal yol çamurdan kullanılamaz hale gelirken, yolun yapılmaması da sürekli tepkilere neden oluyor. Bu nedenle söz konusu ülkelere kırsal yol uygulanmasını yerinde incelenmek üzere komisyonun seyahat etmesi önerisi birçok Meclis üyesi tarafından keyfi seyahat olarak algılandı. Harran’da kırsal yolların kullanılamaz olduğuna dikkat çeken Meclis üyesi, İspanya’nın yollarının Harran’dan geçip geçmeyeceğini sordu.

 



Milattan Önce 4000 yılında yapılan köprüyü istedik yapılmadı

Modern kırsal yolun uygulanmasından önce normal yolların yapılması gerektiğine dikkat çeken Ruken Baran Uzun, “İlk köprü, Milattan Önce 4000 yılında Mezopotamya’da yapılmıştır. Biz köprünün yapılması için önerge verdik ama yapılmadı.” dedi.

 

Ak Parti’liler bu seyahatin gerekliliğini savundu

Ak Parti’li Meclis üyeleri ise konu ile ilgili yaptıkları açıklamada, Şanlıurfa’nın kendi içinde kalmanın bir faydasının olmayacağını, farklı ülkelerin uygulamalarını görüp uygun olanını seçmeleri için bu tür seyahatlerin gerekli olduğuna dikkat çektiler.



Murat Doğan / Urfa Değişim

‘bırakın İspanya yollarını normal yol istiyoruz’ Şanlıurfa büyükşehir belediyesi meclis toplantısı ‘İspanya yolları harran’dan geçecek mi?’ ak parti’liler bu seyahatin gerekliliğini savundu milattan Önce 4000 yılında mezopotamya’da