Birecikliler isyan bayrağını çekti! "Bizi Gaziantep'e bağlayın"

TAKİP ET

Birecik'te vatandaşlar yapılmayan hizmetlerden dolayı Gaziantep'e bağlanmak istediklerini söyledi. Şanlıurfa'dan üvey evlat muamelesi gördüklerini de söyleyen ilçe halkı yetkililerin görevlerini yapmadıklarını belirtti.

Tarihi yapılarıyla yerli ve yabancıların uğrak yerlerinden biri olan Birecik ilçesi, Fırat Nehri’nin kenarında yer almasıyla da avantajlı bir ilçe konumunda iken fakat yapılmayan hizmetler ilçe halkını farklı yollara itti.

İlçe halkı adına 2018’de Cumhurbaşkanı Erdoğan'a mektup yazan Birecik Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Saadettin Bilgin, İçişleri Bakanlığı'na dilekçe gönderip, Fırat Nehri kıyısındaki 2 ilçenin referandum yapılarak Gaziantep'e bağlanmasını istemişti.

Birecik ilçesinde yaşayanların birçoğu ulaşım ve ticari faktörlerden dolayı Gaziantep'e bağlanmak isterken, kimisi de yapılmayan hizmetlerden dolayı ‘Gaziantep’te bulduğumuzu Urfa’da bulamıyoruz’ diyerek Gaziantep’e bağlanmak istediklerini bir kez daha belli etti.

Seçime yakın yapılan çalışmaların sadece göz boyamak için yapıldığını aktaran vatandaşlar sitem dolu sözlerle Belediye Başkanı Mahmut Mirkelam’a yüklendi. Yapılmayan hizmetlerden dolayı bu seçimde oylarını mevcut Belediye Başkanından yana kullanmayacaklarını da ekleyen ilçe halkı ‘Bundan sonra oy falan yok’ diyerek öfkelerini gösterdi.

“GAZİANTEP'İN GİRİŞİNE GİRDİĞİMİZDE SANKİ CENNETE GİRMİŞ GİBİ OLUYORUZ HER TARAF YEMYEŞİL”

Gaziantep’teki çalışmaların Şanlıurfa’ya göre çok daha sistemli ve hızlı olduğunu söyleyen Halise çiftçi şunları kaydetti, "Bizler Birecik'te değil de sanki köyde yaşıyoruz. Antep gerçekten bakımlı bir ilimiz, Biz Birecikler olarak Gaziantep'e bağlanmak istiyoruz. Biz zaten her işimizi Antep'te görüyoruz. Urfa ile hiçbir bağlantımız olmadığı halde Urfa'ya bağlıyız. Urfa'da ne hizmet görüyoruz ne bir şey görüyoruz. Gaziantep'e gittiğimizde en azından sokaklarda yürüdüğümüzde temiz yollar görüyoruz. Buraları pislik götürüyor. Fırat'ın kenarındayız ne suyumuz var ne doğru dürüst elektriğimiz var. Biz burada işletme sahibiyiz fakat tozdan dumandan işletmemizi doğru dürüst çalıştıramıyoruz. Antep'te böyle bir çalışma şekli yok buradaki çalışmalar 1 yıl sürüyor. Antep'te çalışmalar en fazla 2 ay sürüyor.  Antep'in girişine girdiğimizde sanki cennete girmiş gibi oluyoruz her taraf yemyeşil” dedi.

“BİZİ İSRAİL'E BAĞLASINLAR YETER Kİ URFA'DAN KURTARSINLAR”

Öfkesini kontrol edemeyen Eşref Balta, ‘Bizi isterse İsrail’e bağlasınlar yeter ki Urfa’dan kurtarsınlar’ diyerek sözlerini şöyle sürdürdü, "Bizler gerçekten Antep'e bağlanmak istiyoruz. Bizler Urfa ile Antep arasında kalmışız her işimizi Antep'te görüyoruz fakat resmiyette Urfa'ya bağlıyız. Şuradaki şu çalışma hiçbir yerde yok sırf bu çalışmalar yüzünden bile Gaziantep'e bağlanmak istiyoruz. Artık taştık isyan ediyoruz. Bizi İsrail'e bağlasınlar yeter ki Urfa'dan kurtarsınlar. Biz bu saatten sonra İsrail'e bile razıyız bu ne ya hiçbir çalışma sistemli değil, gelen kazıyor giden kazıyor bir çalışma olsa zoruma gitmez sadece kazı bırakıyorlar o da maksat göz boyama olsun diye” ifadelerini kullandı.

“GAZİANTEP’TE BULDUĞUMUZU URFA’DA BULAMIYORUZ”

Gaziantep’te bulduğunu Urfa’da bulamadığını belirten Faruk Gezer, “Bir an önce Birecik’in Gaziantep'e bağlanması gerekiyor. Antep bize daha yakın ne ihtiyacımız olursa hepsini oradan karşılıyoruz. Gaziantep'te bulduğumuzu Urfa'da bulamıyoruz. Yanımızdan nehir geçtiği halde sürekli sularımız kesik sokaklarımız aynı şekilde köstebek yuvasına dönmüş bu sistemsiz çalışma nereye kadar gidecek. Gelecek olan yerel seçimlerde de bu Belediye başkanıyla maalesef devam edemeyeceğiz kim Birecik için çalışırsa oyumuzu ona vereceğiz” şeklinde konuştu.

“BİZİ BUGÜNE KADAR BU SEVİYEDE TUTANLAR UTANSIN”

Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin’in çalışmalarını çok beğendiğini söyleyen Abdülaziz Demir, "Yanı başımızda olan Gaziantep’i gördüğümüzde Urfa ile kıyaslamak kesinlikle doğru bile olmaz. Yapılan bu tarz çalışmalar bizi gerçekten tatmin etmiyor. Biz gerçekten Fatma Şahin'e hayranız iyi ki varsın diyoruz o kadın buradaki insanlara da yardım ediyor ama Urfa’dan hiç böyle bir beklentimiz yok. En basitinden Nizip’i örnek gösterirken eskiden orası mahalleydi, köydü ama şu anda orası şehir gibi, Biz Birecikliler olarak bunu hak etmiyor muyuz? Bizi bugüne kadar bu seviyede tutanlar utansın diyorum” sözlerine yer verdi.

"FATMA ŞAHİN KARINCA GİBİ ÇALIŞIYOR"

Nizip ilçesinin eskiden köy olduğunu ve Fatma Şahin’in orada yaptığı çalışmalardan dolayı oranın bir il kadar güzel olduğunu belirten Müslüm Sıvacı "Birecik Antep'e bağlansa çok daha iyi olur. Fatma Şahin karınca gibi çalışıyor, eskiden Nizip’e gittiğinde evler hep kerpiçtendi ve küçük bir köy gibiydi, Birecik benim bildiğim kadarıyla hala böyle hala böyle hala böyle hiç değişen bir şey olmadı Nizip köy gibiydi Birecik ise ilçeydi” dedi.

Birecik vatandaşlar yapılmayan hizmetlerden dolayı Gaziantep’e bağlanmak istediklerini söyledi Gaziantep Şanlıurfa yetkililer