Birlikte başladılar, gerginlikle ayrıldılar

TAKİP ET

Şanlıurfa Kahveciler ve Çaycılar Esnaf Odası Başkanlığı, iş yerlerinde korona virüs önlemlerinin devam etmesine tepki olarak basın açıklaması yaptı. Birliktelik mesajları ile başlayan toplantı gerginlikle sonuçlandı.

Kahveciler ve Çaycılar Esnaf Odası Başkanı Murat Tuzlu, oda üyeleri ile birlikte Şanlıurfa Esnaf ve Sanatkârlar Odası toplantı salonunda basın açıklaması yaptı. 1 Haziran itibari ile başlayan normalleşme sürecine dahil olmak istediklerini söyleyen Murat Tuzlu ‘’ Türkiye geneli kahvelerimiz kapalı, tüm üyelerimiz gerçekten mağdur olduğu için Türkiye geneli aynı saatte aynı dakikada açıklama yapıyoruz. Esnaf arkadaşlarımızın mekanları kapalı, mağdur durumdalar. Bize açın diyorlar, açıp ne yapacağız, çay ve simit satacağız. Devlet bize 25 bin lire kredi verdi, biz o kredileri aldık. Onları biz şu an ödeyemiyoruz, biz devletten kredi istemiyoruz, işimizi istiyoruz. Türkiye genelinde bütün oteller, bütün internet kafeler, bütün barlar, Antalya tarafında yazlık yerler hep açıktır. Türkiye genelindeki kahveciler neyi bekliyor, bizde işyerlerimizi açmak istiyoruz, bizde normal hayata dönelim.  Devletimiz, hükümetimiz bize diyor ki bundan sonra kahveler açılmayacak, buralarda kumar oynatılıyor. En büyük kumarı oynatan devlettir, at yarışı ve iddia oyunlarıdır’’ ifadelerini kullandı. 



Biz neyi bekliyoruz?



Kent genelinde birçok işyerinin açık olduğu ifade eden oda başkanı Tuzlu ‘’ Devletten izin istiyoruz, normal hayata dönmek istiyoruz. Otobüsler, internet kafeler ve düğün salonları açıldı, biz neyi bekliyoruz. Mesela yirmi masamız varsa on masada oyun olsun, bunana razıyız. İşçi çalıştırıyoruz, sigortalı oldukları için işten de çıkaramıyoruz. Biz elektriğimizi, kiramızı ve sigortalarımızı ödüyoruz. Beş aydır kapalıyız, artık bizde normal hayata dönmek istiyoruz ‘’ dedi.



Toplantı sonrası gerginlik



Yapılan basın açıklaması sonrası Kahveciler ve Çaycılar Esnaf Odası Başkanı Murat Tuzlu ve bir oda üyesi arasında başlayan tartışma gerginliğe dönüştü. Toplantı salonunda başlayan ve koridorlara kadar devam eden gerginlik, daha fazla büyümeden diğer üyelerin araya girmesi ile sonuçlandı. Yaşanan bu anlar kameralara yansıdı.