Böcek çeşidi artıyor; tepkiler büyüyor

TAKİP ET

Bu yıl daha fazla yağış alan Şanlıurfa'da haşere ve sivrisinek sayısı artarken, farklı böcek türleri de oldukça yoğun hale geldi. Bu nedenle vatandaşlar belediyelerin yeterince ilaçlama yapmamalarına tepki gösterdi.

Kurak bir iklime sahip olan Şanlıurfa'da önceki yıllara oranla bu yıl daha fazla yağış düştü. Bu nedenle farklı böcek türünün sayısının artmasına neden oldu. Havaların ısınmasıyla ortaya çıkan böcek türleri vatandaşları rahatsız ederken, belediyeler ise ilaçlamayı yeterince yapmadıkları gerekçesiyle tepkilerin hedefi oldu.

Şanlıurfa'yı istila ettiler

haşere ve sivrisineklerden dert yanan vatandaşlar, evden çıkamaz hale geldi. Öyle ki sivrisinekten yakınan Şanlıurfalılar, bu kez farklı böcek ve sinek çeşitleri ile karşılaştı. Yağışlı bir mevsimin ardından sıcaklıkların başlamasıyla farklı böcek türleri Şanlıurfa'yı adeta istila etti.

Bu durumda nefes alamayan vatandaşlar ise belediye yetkililerinden haşere ve sivrisineklere karşı çözüm bulunmasını istiyor.



 

böcek çeşidi artıyor; tepkiler büyüyor bu yıl daha fazla yağış alan Şanlıurfada farklı böcek türleri farklı böcek ve sinek çeşitleri