Bölge barolarından Şenyaşar ailesine destek

TAKİP ET

Şanlıurfa Adliyesi önünde eylemine uzun süredir devam eden Şenyaşar ailesine bölgedeki 8 baro ziyaret ederek destek verdi.

Suruç ilçesinde Şenyaşar ailesi ile AK Parti Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın akrabaları arasında 2018 yılında yaşanan olayda Şenyaşar ailesinden 3 kişi, Yıldız ailesinden de 1 kişi olmak üzere toplamda 4 kişi yaşamını yitirdi.

Olayın ardından Fadıl Şenyaşar’a 37 yıl 9 ay, Enver Yıldız’a ise 18 yıl hapis kararı çıkarken; Emine Şenyaşar ile oğlu Ferit Şenyaşar, Şanlıurfa Adliyesi önünde eylem yapmaya başladı.

Şenyaşar Ailesi, buradaki eylemine devam ederken, Şanlıurfa Baro Başkanı ile Mardin Barosu, Diyarbakır Barosu, Bingöl Barosu,  Şırnak Barosu, Dersim Barosu, Muş Barosu, Tunceli Barosu, Van Barosu Başkanlarından da destek geldi.

Başkanlar aileyi ziyaret ederek her zaman yanlarında olacaklarını ve destekleyeceklerini ifade etti. 

Baro başkanları Şenyaşar ailesine desteklerini şöyle açıkladı:
Diyarbakır baro başkanı Av. Nihat Eren “Biz ve burada her daim bulunan Urfa barosu olarak elimizden geldiği kadar sizlere destek olmak için buradayız sizin adaletinizi sonuna kadar savunmak için buradayız” dedi.

“GEREKLİ MAKAMLARA BAŞVURU YAPACAĞIZ”
Batman Baro Başkanı Av. Erkan Şenses, “Üç yıla aşkındır süredir bu duruşmanın davaya dönüşmemesi bu davada bir takım ihmallerin olduğunu göstermektedir. Bu ihmallerin biran önce son verilmesinin hastane dosyasın açılması gerekmektedir. Bizler bölge baroları başkanı olarak bu hususta gerek adliyede gerek Türkiye’de ki makamlar nezdinde gerekli başvurularda bulunacağız bunun sözünü burada aileye veriyorum”. ifadelerinde bulundu.

“ADALET HERKES İÇİN İHTİYAÇ”
Tunceli Baro Başkanı Av. Kenan Çetin, “Bu onurlu duruşunuzu selamlıyorum bugün burada bir kes daha adalet, ekmek, su kadar ihtiyaç olduğunu anladık. Bu gün adalet yukardakilere farklı işlediği, bugün kolluğun gerçek kolluk olmadığı, birilerinin lehine delil araştırırken yoksul insanların sizler gibi insanlarında delileri araştırılmadığını biliyoruz. Burada baro olarak adaleti hukuk kavramış bir yerlerde emir almamış hâkim ve savcılara ihtiyaç olduğu kesin. Mesajımız şudur yürekli olmaları gerekiyor, adaleti hukuku tesisi etmek için ve bugün eğer adalet nöbetleri başlamışsa bu acı bir durumdur bunu tesis etmek için bizlerde barolar birliği olarak elimizden geleni yapacağız ve yanınızdayız ve yanınızda olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

“SONUNA KADAR AİLENİN YANINDA OLACAĞIZ”
Şırnak Baro Başkanı Av. Rojhat Dilsiz, “Bizler Şırnak barosu olarak, bölge barolar olarak her daim arkanızda olduğumuzu bildirmek istiyorum. Tabi aslında bu duruma yabancı değiliz bu ülkede hiç bir zaman hukukun üstünlüğü sağlanmadı ve egemen olmadı. Maalesef üstlerin hukuk üstünlüğü sağlandı. Şu anda bulduğumuz mevcut durumda bunu göstermektedir. Bu ailenin mağduriyetinin farkındayız, sonuna kadar ailenin yanında olacağız ve bu mücadeleyi hep beraber yürüteceğiz” dedi.

“YALNIZ DEĞİLSİNİZ, HAKSIZLIĞIN KARŞISINDA BULUNACAĞIZ”
Bingöl Barosu Başkanı Av. Ömer Faruk Hülakü “Bizlerde Bingöl barosu olarak bu mücadelede sonuna kadar yanınızdan olacağımızı yalnız değilsiniz bu haksızlığın karşısında bulunacağız bizlerde sizinle beraber bizde adaleti arayacağız.” sözlerinde bulundu.

Mardin Barosu Başkanı Av. İsmail Eğilik ise, “Soruşturmanın başından beri adaletli gerçekleşmesini engelleyen bir müdahale bulunmaktadır. Özelikle hastane de katledilen Şenyaşar mensubu ve soruşturmanın gizli yürütülmesi, yapılacak soruşturmanın ve ilerde yürütülecek soruşturmanın yargılamanın adil bir şekilde olmasını istiyor ve bu davanın takipçisi olacağımızı beyan ediyoruz. Tabiî ki mevcut olayda 4 insan hayatını kaybetti fakat yargı sadece düşüncelerini bir silah olarak kullanılmamalıdır” diyerek sözlerine son verdi. 

E.Berfin maçça / Urfa Değişim