Borç polemiği sert söylemlere dönüştü

TAKİP ET

Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya, ile eski Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan arasında borç polemiği başladı. Yalçınkaya ile eski Başkan Ayhan, farklı borç listelerini açıkladı. Bu durumda iki farklı liste vatandaşların kafasını karıştırdı.

Akçakale Eski Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan, görev yaptığı sürede belediyenin borcunu açıklamadı. Ancak seçimin üzerinden yaklaşık iki ay geçtikten sonra eski Başkan Ayhan, sosyal medya hesabından borç listesini açıkladı. Eski Başkan Abdulhakim Ayhan'ın açıkladığı listeye göre Belediyenin İller Bankasına kredi borcu 13 milyon 264 bin 150 lira olarak belirlendi.



Eski Belediye Başkanı Ayhan: Bu paranın bir lirası bile şahsi olarak asla harcanmamıştır

Akçakale Belediyesi ile ilgili borcu açıklayan eski Belediye Başkanı Ayhan, "Akçakale Belediyesi'nin borcunu sanki hiç hizmet yapılmamış, bu paralar şahsi olarak harcanmış gibi yaygara koparanlara, geçtiğimiz günlerde bu borcu açıklamalarını istemiştim. Fakat, halkımızı yalan yanlış bilgilerle yanıltmaya çalışanlara karşı Belediyemizin hangi kalemlere borcu olduğunu ben buradan halkıma açıklamak istiyorum. İller Bankasından edinilen borç aşağıda vereceğim tabloda açık ve net olarak belirtilmiştir. Ve bu borcun karşılığında halkımıza hizmet yapılmıştır. Aksini iddia eden varsa buyursun kendileri açıklasın. Tabloda belirtilen borçlar dışında bu paranın bir lirası bile şahsi olarak asla harcanmamıştır. İller Bankasından aldığımız kredi borcu ve yaptığımız çalışmaları kalem kalem halkımla paylaşıyor, takdiri de Akçakaleli halkıma bırakıyorum. Tüm Akçakaleli hemşerilerimi kulaktan duyma, şifahen söylenen şeylere itibar etmemelerini temenni ediyor, sevgi saygı ve muhabbetlerimi sunuyorum." dedi.



Başkan Yalçınkaya: Bu ilçenin göğsüne karabasan gibi çöken bu tür basiretsiz insanlar...'

Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya, eski Başkan Abdulhakim Ayhan'ın açıklamalarına sert bir dille cevap verdi. Konu ile ilgili bir açıklama yapan Başkan Mehmet Yalçınkaya, "31 Mart yerel seçimlerinin üzerinden yaklaşık iki ay gibi kısa bir süre geçmesine rağmen belediye başkanlığımıza karşı başlatılan algı operasyonlarını maalesef acıyarak izliyorum. Seçim süreci boyunca seçim propagandalarımızdaki üslubumuzu ve konuşmalarımızı, barışçı bir dille sürdürmeye özellikle önem gösterdik. Toplumumuzun sağduyu ve hoşgörüsüyle, hamdolsun kimsenin burnu bile kanamadan seçim sürecini atlatmayı başardık. Ancak son günlerde bu ilçenin yıllardır omurgasına çöken, ilçenin geleceğiyle ilgili en ufak bir yatırımı olmayan insanlar maalesef bizim iki aylık belediyeciliğimizle ilgili basit ve ucuz söylemler üreterek itham etmeye çalışıyorlar. Bu ilçenin göğsüne karabasan gibi çöken bu tür basiretsiz insanlar, bizi kendi sığ ve anlamsız polemiklerinin içine çekmeye çalışıyorlar." ifadelerini kullandı.



'18 dönümlük eski tır garajımızın kimlere peşkeş çekildiğini herkes bilmektedir'

Yalçınkaya, "Akçakale Belediyesi'nin son on yılı incelendikçe Akçakaleli kardeşlerimizin emekleri, hakları, hizmetlerinin nasıl kısıtlandığını yakinen görme fırsatı buldum. Bu ilçenin 50 yıllık geleceği çalınmıştır. Eğitimden-sağlığa, spordan-sosyal hayata kadar olan her şey siz değerli kardeşlerimin ellerinden alınmıştır. Üç beş binayla yapılan yatırımlar maalesef ilçe halkına lütufmuş gibi sunulmuştur. Çocuklarımızın eğitimi ile ilgili en ufak bir eğitim hamlesi başlatılmamıştır. Yaklaşık 250 bin (Suriyeli mültecilerle birlikte) insanımızın hizmet aldığı hastanemizin, neden ilçe dışına çıkarıldığı, bu insanlar kimler için mağdur edildiği ortadadır. Akçakale belediyesine ait 18 dönümlük eski tır garajımızın kimlere peşkeş çekildiğini herkes bilmektedir. Bizler belediye ile ilgili süreci hukuka bıraktık. Yakında bu konu ile ilgili resmi belgelerle siz değerli kardeşlerimi bilgilendireceğiz. Dolayısıyla bizler ucuz polemiklere girerek, siz değerli Akçakaleli kardeşlerimizin zamanını çalmayacağız." diye ifade etti.



'Kimse bu saatten sonra bizle polemiklere girmesin'

"Zaman çalışma zamanıdır." diyen Yalçınkaya, "Önümüzdeki 5 yıllık süreçte ilçemizin sosyal, kültürel, ekonomik, anlamda kalkınması için çaba ve gayret gösterme zamanıdır. Bu saatten sonra kimse bizi kendi sığ sularına davet ederek polemiklere girmeye kalkmasın. Bizler sizlerin bize olan güvenini ve samimiyetini esas alarak yolumuzda yürüyeceğiz." sözlerine yer verdi.



Eski ile yeni başkanın borç verileri birbirini tutmuyor

Akçakale Belediyesi'nin borcunu liste halinde sosyal medyadan açıklayan eski Başkan Abdulhakim Ayhan, İller Bankası'na 13 milyon 264 bin 150 lira kredi borcu olduğunu açıklamıştı. Ardından Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya da belediyenin iller bankasına olan borcu açıkladı. Ancak Başkan Yalçınkaya'nın açıkladığı listeye göre 17 milyon 294 bin 498 lira olarak belirledi. İki liste arasında yaklaşık 4 milyon fark var. Bu durumda iki ayrı listede farklı borçların olması vatandaşların kafasını karıştırdı.

Başkan Yalçınkaya'nın açıkladığı listede sadece kredi borcu 17 milyon 294 bin 498 lira olarak gösterilirken, toplam borcun ise 32 milyon 2 bin 842 lira olduğu belirtildi. Bunun yanı sıra Yalçınkaya, belediyenin kasasında eksi 410 bin lira olduğunu belirtti.    

 

akçakale eski belediye başkanı abdulhakim ayhan başkan mehmet yalçınkaya haberler Şanlıurfa son dakika