Böyle projelerle bize gülen çok olur!

TAKİP ET

Yılan hikayesine dönen ve sürekli tartışmalarla gündeme gelen trambüs projesi ile ilgili açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, trambüsün caddelerde dönmekte zorlanacağını, bu nedenle kısaltılması için talepte bulunduklarını belirtti.

Şanlıurfa'nın en fazla tartışılan projelerden biri olan trambüs projesi ile ilgili açıklamalar hayret bırakıyor. Proje sürecinde bile Şanlıurfa'ya uygun olmadığı söylenen trambüs projesini Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Nihat Çiftçi tarafından başlatıldı. Ancak proje belediyenin elinde kaldı.



Trambüs kesilecek mi?

Sürekli Şanlıurfalıların gündeminde yer alan trambüs projesinin kentin caddelerinden dönemediği belirtilse de yetkililer bu eleştirileri görmezden geldi. Görev süresinin 100 günlük çalışmalarını değerlendiren Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül de eleştirileri haklı çıkararak, trambüsün rahat bir şekilde dönemeyeceği açıklamasını yaptı.



Körüklü otobüsle aynı boyuta getirilecek

Trambüs Projesi ile ilgili açıklamalarda bulunan Beyazgül, "Trambüsle ilgili proje, seçim çalışmalarında da çok dikkat çekildi. Bu konuda yüklenici firma ile iki defa görüştüm. İhaleye verirken ulaştırmadan brifing aldım. Trambüs, sizlerin de gördüğünüz gibi uzundur. 25 metre olan trambüs bu yola elverişli midir? Ulaştırmadaki arkadaşlar verdiği bilgilerde bizim yaptığımız çalışmalar da elverişli dediler. Ancak halkımızın düşüncesi farklı. Ben de görüyorum ki burada bulunan körüklü araçlarımız bile bazı alanlardan zor dönüyor. Trambüsün geçebilmesi için bu alanlardaki park alanlarını kaldırmamız gerektiği söylendi. Bu bana göre zor bir iş. O zaman trambüsü şu anki mevcut körüklü otobüslerin boyutuna dönüştürelim. Alttaki bir kısmı ihale başlamadan yapmasınlar dedik. Ancak ihaleye çıkarken 25 metre olarak çıktığı için bu ihale şartlarını değiştirmek için yüksek fen kuruluna müracaat ettik, izin aldık." dedi.



'Hem yollar elverişli olacak; hem de şarjlar güçlenecek'

"Şu anda yazımız yüksek fen kurulunda. Firma da bunu kabul etti." diyen Başkan Beyazgül, "Bu böyle olduğu zaman iki şey ortaya çıkıyor. Birincisi yollarımız elverişli geliyor, ikincisi ise onların şarjlarını güçlendireceğiz. Şarjları güçlenince bir şarj istasyonunu da üniversite ile abide arasına koyacağız. Başka bir sistem kurulmadan trambüs bu şarjla o hat üzerinde de gidip gelecek. Böylelikle de o alanda da faydalanmış olacağız. Bu şekilde bir çalışma gerçekleştireceğiz. Yani kısacası yüksek fen kurulundan bize olumlu yazı geldiği gün trambüs şirketi buna hazır. Ve burada da zarara uğramayacağız. O günkü ihale şartları Euro olarak Türk parasına çevrilmiş, ne ise o eklentiyi o günkü uzunluktaki araçlar ne ise o sayıda araç alacağız." diye konuştu.



Trambüs test sürüşü...

 

böyle projelerle bize gülen çok olur! gündeme gelen trambüs projesi körüklü otobüsle aynı boyuta getirilecek Şanlıurfa büyükşehir belediye başkanı zeynel abidin beyazgül trambüs sizlerin de gördüğünüz gibi uzundur