Bozova Belediyesi borcuna karşılık arsa verdi

TAKİP ET

Bozova Belediyesi biriken borcuna karşılık Sosyal Güvenlik Kurumu'na arsa tahsis ettiği ortaya çıktı.

“Bozova Belediye Meclis Üyeleri, toplantı gündemine gelen kararları, iyice sorgulamadan, tartışmadan, perde gerisine bakmadan, kime yaradığını düşünmeden ‘kabul’ yönünde oy kullanmayın” diyerek bir paylaşımda bulunan Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Bozova Belediyesine sorduğu soruları ve alınan cevapları paylaştı.

Tanal’a verilen cevaplarda Bozova Belediyesinin Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) toplamda 08.06.2020 tarihi itibariyle 1 milyon 27 bin 577 TL prim borcu olduğu ve belediyenin bu borca karşılık ekspertiz raporu ile 280 bin TL olarak tespit edilen taşınmazı verildiği ortaya çıktı.

TANAL’IN SORDUĞU SORULAR VE ALDIĞI YANITLAR:
1- Bozova Belediyesi'nin, 08.06.2020 tarihine kadar Sosyal Güvendik Kurumu'na (SGK) olan toplam prim borcu ne kadardı? Bozova Belediyesi'nin, 08.06.2020 tarihinden söz konusu önerge tarihine kadar SGK'ya olan toplam prim borcu ne kadardır? 08.06.2020 tarihinden bu yana Bozova Belediye Başkanlığı'nca SGK prim borcunun ne kadarı ödenmiştir?

2- Bozova Belediyesi'nin SGK prim borçlarına karşılık, ilgili belediyenin Bozova İlçesi Gölbaşı Mahallesi 126 ada 26 parsel nolu taşınmazı mahsup edilmiş midir? Bozova Belediyesi'nin Sosyal Güvenlik Kurumu'na devredilen söz konusu taşınmazının bedeli Kaç TL olarak tespit edilmiştir? Taşınmazın değeri neye göre tespit edilmiştir? Taşınmazın değeri konusunda gayrimenkul değerlendirme, ekspertiz raporu alınmış mıdır?

3- Taşınmazın borca karşılık devri, şüpheli değer tespiti konusunda soruşturma başlatılacak mıdır?

CEVAP
Bozova Belediye Başkanlığı'ndan alınan bilgide;
Belediyenin 08.06.2020 tarihine kadar Sosyal Güvenlik Kurumuna 1.027.577,03 TL toplam prim borcu bulunduğu, borca karşılık Gölbaşı Mahallesi, 126 ada, 26 parsel nolu taşınmazın mahsup edildiği, söz konusu taşınmaz bedelinin ekspertiz raporu ile 280.000,00 TL olarak tespit edildiği, Bozova ilçesine yeni SGK binası kazandırılması için taşınmazın, SGK borcuna karşılık mahsup edildiği ve şüpheli değer tespitinin söz konusu olmadığı belirtilmiştir.”
 

Bozova Belediyesi Sosyal Güvenlik Kurumu Cumhuriyet Halk Partisi