Bozova'da bir ilk: Yerli drone

TAKİP ET

Şanlıurfa'nın Bozova ilçesinde adından sıkça söz ettiren 75. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi İlçede bir ilki gerçekleştirerek yerli drone üretti.

Bozova’da daha önce köy okulları için temizlik malzemeleri üreten okul daha sonra Şark Köşesi Çeşitleri, Sıra Çeşitleri, Masa Çeşitleri, Sehpa Çeşitleri ve metal teknolojisi ile adından sıkça söz ettiren 75. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri bu defa yerli drone üretimi yaparak tüm dikkatli üzerine çekti.

Okulun Bilişim Teknolojisinde öğretmen ve öğrencilerin ortak drone çalışması ile montaj ve yazılımı yapılan dronenin test aşamaları devam ediyor.

Okul çalışmalarını havadan görüntüleyecekler

75. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi  okul müdürü Ali Çelik amaçlarının öncelikle faaliyetlerini görsel olarak kaydetmek olduğunu belirterek, “Örneğin yaptığımız drone ile maçlarımızı daha kaliteli bir izleme keyfi yaşatarak futbol sevenlere ulaştırmak, kano yarışlarını çekmek istiyoruz. 75. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak özellikle bu yıl Nisan ayında başlayacak olan Türkiye Kano Şampiyonasında sporcularımızın mücadele ve başarılarını Şanlıurfa’ya daha iyi tanıtmak istiyoruz. Bu görüntüleri Urfa medyasına vererek okulumuzu Urfa’ya ve Türkiye’ye tanıtmak istiyoruz” dedi.

Yılbaşında drone çalışmalarına başlayan okulda bütün çalışmalar okulun kendi imkanları ile yapılıyor.

Bozova 75. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, üretimi gerçekleştirdiği droneyi kendi imkanlarıyla gerçekleştirdi. Okul bahçesinde yapılan test sürüşlerinde yerli drone okul yönetimi ve öğretmenlerden tam not aldı.

 Daha önce spor, metal, temizlik malzemeleri ile adını sıkça duyuran okulun öğrenci bu sefer teknoloji alanında yerli drone üretimi yaparak tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

Mehmet Halhalli / Urfa Değişim Gazetesi