Bozova'da madde ile mücadele eğitimi verildi

TAKİP ET

İl Milli Eğitim müdürlüğü Ar-Ge birimi, Yeşilay Şanlıurfa şubesi ve İl Müftülüğü işbirliği ile 101 okul 25 bin kişiye bağımlılık ile mücadele eğitimi projesi il ve ilçeler genelinde hayata geçirildi.

Bozova Anadolu İmam Hatip lisesinin salonunda 200 öğretmen ve 400 öğrenciye ve Bozova Halk Eğitim'de de 70 usta öğreticiye bağımlılıklarla mücadele eğitimi yapıldı.

Eğitimleri il Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge biriminden Muharrem Çelik, İl müftülüğü vaizlerinden Şemsettin Karcı, TBM uygulayıcı eğitmeni Çağlar Aslan tarafından yapıldı.

Ar-ge üyesi Yeşilay Şanlıurfa Şube Başkanı Muharrem Çelik eğitimlere başlarken Vali Abdullah Erin, il Milli Eğitim Müdürü Fevzi kurt, İl müftüsü Ramazan Tolan, İl Ar-GE Koordinatorü Veysel Öncül'nün selamlarını katılımcılara iletti.
Çelik bağımlılıklarla mücadele için eğitimli ve uyanık olmamız gerekiyor dedi. Bilinçli toplum, tedbirli toplum olmak için bu eğitimlerin yapıldığını belirten Yeşilay Şube başkanı Muharrem Çelik katılan herkese teşekkür etti.

İl Müftülüğü TBM uygulayıcı eğitmeni vaiz Şemsettin Karcı tütün ve tütün mamüllerinin zararları,  arkadaş seçimi konularına değindi. 670 kişinin aldığı eğitimler de Teknoloji bağımlılığı, Tütün bağımlılığı, Uyuşturucu Madde bağımlılığı konuları işlendi. Ayrıca öğrencilere sanat, spor ve eğitimle ilgili neler yapılması gerekir konusunda da tavsiyelerde bulunuldu. Bozova Halk Eğitim müdürlüğü bünyesindeki eğitmenlere de Madde ile mücadele kapsamında sorumluluk ve mücadele yöntemleri anlatıldı. Halk Eğitim Müdürü Sait Boybay müdürlük olarak üzerine düşen çalışmalara hazır olduğunu söyledi. Bozova da yapılan eğitimler oldukça verimli geçti.

Bozova