Bu düzenleme ya fırsatçılığa dönüşürse!

TAKİP ET

Kamu İhale Kurumunun koronavirüs tedbirleri kapsamında ihalelerin e-ihale yöntemiyle elektronik ortamda yapılması değişikliğine gitmesi, doğrudan temin fırsatçılarına yaradı. Bu durumun kontrol edilmemesi durumunda bütün ihalelerde doğrudan temine gitmesinin önü açılacak.

Kamu kurumlarının ihalelerinin gazetelerde yayımlanması rekabeti oluşturduğu gibi şeffaflığı da beraberinde getirirken, bazı kurumlar tarafından ihaleler yayımlanmadan doğrudan temin yoluyla belli bir firmaya veriliyor. Ancak büyük ihalelerde Kamu İhale Kurumu bunun denetimini yaparak, ihalelerin gazetelerde yayımlanmasına yönlendiriyor. Ancak bazı kurumlar ısrarla doğrudan temin yolunu tercih ediyor.

 

Fırsatçılara gün doğabilir

Koronavirüs tedbirleri kapsamında birçok işlem sadece elektronik ortama yöneldi. Bu nedenle Kamu İhale Kurumu da ihalelerle ilgili değişikliğe giderek, e-ihale yöntemini uyguladı. Bu yöntem ile ihaleler gazetelerde yayımlanmadan elektronik ortamda yayımlanabilecek. Doğrudan teminin önündeki sınır da kaldırıldı. Bu durum ise doğrudan temin uygulamayı tercih edenler için fırsat oldu. Bu değişikliğin kontrol altına alınmaması ve sürekliliğini koruması durumunda kurumların doğrudan temin fırsatçılığına dönüştüreceklerine yönelik endişelere neden oldu. Doğrudan temin yolunun devam etmesi durumunda yerel gazeteler bel kemiği olan ihaleleri alamayacak, bu nedenle daha fazla zor durumda kalacak.



Urfa Değişim

bu düzenleme ya fırsatçılığa dönüşürse! kamu İhale kurumunun koronavirüs tedbirleri kapsamında doğrudan temin fırsatçılarına yaradı fırsatçılara gün doğabilir