Bu gidişle virüs Hal'den pazara taşınacak!

TAKİP ET

Şanlıurfa'da koronavirüs nedeniyle semt pazarlarında tedbirler artırılarak, denetimler üst düzeye çıkarıldı. Ancak pazarlara getirilen gıdaların alındığı Hal Pazarında hiçbir önlemin alınmaması büyük risk oluşturmaya devam ediyor. Tedirgin eden bu görüntü, koronavirüsün Hal'den pazarlara taşınacağı ve buradan da vatandaşlara yayılacağı düşüncesini oluşturdu.

Koronavirüs vakaları her geçen gün artarken, salgının yayılmasını engellemek için alınan tedbirler de sıklaştırılıyor. Ancak Şanlıurfa’da bazı bölgelerde sosyal mesafeye uyulmaması ve yoğunluğun oluşmaması, büyük risk oluştururken, vatandaşlarda ise tedirginliğe neden oluyor.

 



Pazarlarda tedbir var ama kaynakta hiçbir önlem yok

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri, koronavirüs tedbirleri kapsamında tüm semt pazarlarında şerit çekerek sosyal mesafe kurallarına dikkat edilmesi için denetimlerini sürdürüyor. Pazarlarda dezenfekte çalışmalarının yanı sıra ateş ölçme, maske ve eldiven dağıtımı yapılırken, pazara getirilen gıdaların kaynağı olan hal pazarında hiçbir önlem alınmadı. Bu durum ise vatandaşlarda tedirginlik oluştururken, belediye yetkililerine de tepkileri artırdı.

 



Maske, eldiven ve sosyal mesafe kuralı yok

Pazarcı esnafları gıda almak için Hal Pazarına akın ederken, burada her gün yoğunluk oluşuyor. Ancak oluşan yoğunluğa karşı hiçbir önlem alınmaması, koronavirüsün yayılmasına adeta davetiye çıkarıyor. Hal Pazarına gelen pazarcı esnafları, sosyal mesafe kuralına uymayarak birbirleriyle temas sağlarken, maske ve eldiven de kullanılmadı.

 



Büyükşehir Belediyesi denetimde sınıfta mı kaldı?

Koronavirüs salgınına davetiye çıkaran hal pazarında hiçbir önlem alınmazken, Büyükşehir Belediyesinin de bu denetimlerde sınıfta kaldığını gösterdi. Öyle ki pazar yerlerinde denetimler yapılırken, Büyükşehir Belediyesinin Hal Pazarını unuttuğu düşüncesini de gündeme getirdi.

 



Söz konusu virüs yayılmasını hızlandıran bu görüntülere tepki gösteren vatandaşlar, yetkililerin bir an önce hal pazarında denetimlerine başlamaları gerektiğinin altını çizdi.



Urfa Değişim / Özel Haber

bu gidişle virüs hal’den pazara taşınacak! Şanlıurfa’da koronavirüs nedeniyle semt pazarları tedirgin eden bu görüntü sosyal mesafeye uyulmaması ve yoğunluğun oluşmaması pazarlarda tedbir var ama kaynakta hiçbir önlem yok maske eldiven ve sosyal mesafe k