Bu insanlar ne bekliyor?

TAKİP ET

Balıklıgöl ve Haşimiye arasında bulunan çarşıda sabahın erken saatlerinden itibaren toplanan Suriyelilerin ne için beklediklerini vatandaşlar merak ediyor.

Sabahın erken saatlerinden itibaren Balıklıgöl ve Haşimiye arasında bulunan çarşıda kadın çocuk yaşlı genç çok sayıda Suriyelinin beklemesi, Turizm amaçlı Balıklıgöl’ü ziyaret eden insanların tepkisine neden oluyor.

Suriyelilerin Neden ve ne için bu bölgede beklediklerini bilmediklerini belirten vatandaşlar; “ sabahın erken saatlerinden itibaren bu alana biriken Suriyelilerin neden ve ne için buraya toplandıklarına bir anlam veremedik.

Bu konuda birçok vatandaş farklı bilgiler veriyor fakat en inandırıcısı ise bu alanda askıda ekmek kampanyasına verilen destek çerçevesinde Suriyelilerin dağıtılan bedava ekmekleri almak için toplandıkları iddiası daha güçlü bir ihtimal olarak göze çarpıyor.

Devletimiz bu Suriyelilerin zaten birçok ihtiyacını karşılıyor. Giyimden yemek ihtiyaçlarına kadar birçok konuda Suriyelilere devletimiz ve sivil toplum kuruluşları yardımlarda bulunuyor. Bu Suriyelilerin ekmek için sabahın erken saatlerinde burada toplanmaları bizlere çok mantıksız bir hareket olarak geliyor. Yetkililerin bu duruma dikkat etmeleri gerektiği kanısındayız.” şeklinde konuştu.