"Bu kaçıncı müjde, kaçıncı hastane"

TAKİP ET

Şanlıurfa'da yapımı yılan hikayesine dönen şehir hastanesi ve açılması planlanan eski özel hastaneler gündemden düşmüyor. CHP Haliliye ilçe Başkanı Av. İ.Halil Alagöz, ''insanlarımızı virüsten kaybediyoruz, artık Urfalıların aklı ile dalga geçmeyin' dedi.

Ülkemizde koronavirüs salgını etkisini arttırırken yeni önlemler alınmaya devam ediyor. Geçtiğimiz hafta alınan kararlarla kısmı sokağa çıkma yasakları uygulanırken, Şanlıurfa’da hastane yetersizliği gündemin ilk sıralarında yer alıyor. Şanlıurfa’da yapılması planlanan şehir hastanesi arazisinde, gazetemize özel açıklamalar yapan Cumhuriyet Halk Partisi Haliliye İlçe Başkanı Av. İbrahim Halil ALAGÖZ, bir türlü başlamayan inşaat çalışmaları üzerinden iktidara yüklendi. Koronavirüs salgınının etkisini arttırdığına ve çoğalan can kayıplarına dikkati çeken Alagöz, “Urfalıların aklı ile dalga geçiyorlar” dedi.

“Burası bir arazi değil”
Şehir hastanesinin yapılacağı arazide gazetemizin sorularını yanıtlayan Halil Alagöz ‘’ Burası aslında bir arazi değil, siz burada bir arazi görebilirsiniz ama burası 1700 yataklı Şanlıurfa Şehir Hastanesi’dir, çünkü 2015 yılında buranın temeli atıldı. Temel sırf büyük projelere imza atsın diye, Şanlıurfa’da öyle liyakatli kimseyi bulamadığımız için Bursa’dan getirip milletvekili ve bakan yaptığımız Sayın Faruk Çelik tarafından atıldı. Faruk Çelik buraya iş makinaları ile geldi ve temelini attı. 2019 yılında Şanlıurfa’ya gelen Sayın Cumhurbaşkanımız da binlerce kişinin gözlerine baka baka şunu söyledi ‘Şanlıurfa Şehir Hastanesi’nin inşaatı son sürat devam ediyor ve çok yakın bir tarihte teslim edilecek’.  İşte şu gördüğünüz alan o devasa şehir hastanesi. Bu maalesef işin esprisi, burada taş yığınlarından başka bir şey bulunmamaktadır’’ dedi.


“Şehir hastanesinin yerinde yeller esiyor”
Şehir hastanesi ile ilgili eski yapılanları eleştiren Halil Alagöz ‘’Buradan bir bakan seçildi, bir bakan olursa iyi olur diye. Ancak Sayın Faruk Çelik geldi, adeta bize zübük filmini yaşattı. Ortada hiç bir şey yokken, bu tarih itibari ile bile bir çivi çakılmamışken, 2015 yılında ciddi ciddi iş makinaları ile şehir hastanesinin temelini attı. Ama gelin görün ki şu anda burada yeller esiyor’’ ifadelerini kullandı.


“Bir çivi bile çakılmadı”
Urfa’da hastanelere en çok ihtiyaç duyulan bir süreçte olduğumuza dikkati çeken Alagöz ‘’ Biz şuan da pandemi sürecindeyiz, bütün dünya koronavirüs illeti ile uğraşıyor. Maalesef Şanlıurfa salgının en yüksek olduğu illerin başında geliyor. Yöneticilerin buna karşı yapacağı şey sağlık önlemlerini almaktır, bu önlemler hastane, doktordur. Gelin görün ki burada bir şehir hastanesinin her seferinde müjdesi verildi, ancak bir türlü bir çivi bile çakılmadı. Daha dün bile sağlık müdürlüğün yaptığı açıklamada temeli bile atılmamış hastanenin tadilatından teçhizatından bahsedildi. Gerçekten bir komedi yaşıyoruz’’

“Urfalıların aklı ile dalga geçiyorlar”
Şehir hastanesi ile ilgili birkaç defa müjde verildiğinin altını çizen Alagöz ‘’ Bundan beş yıl önce buranın temeli atıldı, hatta temel atma törenine Cumhurbaşkanımız da katılmıştır denildi. Bunu bilmeyen Urfalı var mı? Bu röportajı burada yapmamızın sebebi gerçekten burada bir hastane var mı yok mu görmek içindir. Bu insanların zekası ile dalga geçmek değil de nedir?’’

“Urfa’ya yok başka yerlere çok”
Türkiye’nin farklı illerinde açılan şehir hastanelerin güzel yatırımlar olduğunu belirten Alagöz ‘’Geçtiğimiz günlerde Tekirdağ, Konya gibi illerde şehir hastaneleri açıldı. Buralardaki vatandaşlarımıza hayırlı olsun, inşallah buralarda şifa bulurlar ama Urfalılar da şifa bulsun, Tekirdağ’ın nüfusu Urfa’nın yarısı kadar yok. Urfa’ya yapmıyorsunuz ancak Sağlık Bakanlığının yaptığı açıklamaya göre, Suriye’ye sekiz ayrı şehir hastanesi yapılmış. Ancak kenti memleketine, Şanlıurfa’ya iktidarın neredeyse kalesi bildiği bir yere maalesef bir şehir hastanesi reva görülüyor’’ dedi.

“Ak Partide müjdeler bitmiyor”
Geçtiğimiz yıllarda kapanan hükümet konağı civarındaki özel hastane önünde konuşan Halil Alagöz ‘’Ak Partide müjdeler bitmiyor, gelin görün ki hiçbir hizmet yok. Burası hazır bir bina, yanlış hatırlamıyorsam 2016 yılında kapandı. Biz şuan bir pandemi süreci içindeyiz, hastane ve yatak sıkıntısı çekiyoruz. En son Ak parti MKYK üyesi Vildan Polat buranın 1 Ekim de açılacağını söylemişti, ama hala kapalı. Bu arada Sayın Vildan hanımı da geçmiş olsun diyorum, bildiğim kadarıyla virüse yakalanmış. Göründüğü gibi kendisi de hastalığa yakalanmış, Şanlıurfa’nın çok acil şekilde hastanelere ihtiyacı var. Verdikleri sözleri tutmalarını istiyoruz, en son buranın bir dış cephe yıkaması yapıldı, oda ekstra müjde olarak Şanlıurfalılara verildi. Ancak henüz hizmete girmiş değil ve ne zaman hizmete gireceğini de bilmiyoruz, bir muamma’’ sözlerine ekledi.


“Açılsaydı bizde alkışlardık”
Sağlığın her dönemde önemli olduğu söyleyen Alagöz, “Bu dönemde daha fazla önem arz ediyor” dedi. Haliliye Belediyesi’nin Sağlık Bakanlığına devrettiği binanın önünde gazetemize konuşan Alagöz, ‘’Burası Sayın Mehmet Canpolat döneminden önce yapılmış bir bina olup mevcut başkan tarafından Sağlık Bakanlığı’na devredilmişti, ancak burasıda henüz hizmete girmiş değil. Burası da büyük puntolarla manşet yapıldı, müjdesi verildi, adeta Sayın Canpolat kahraman ilan edildi. Sanki çok büyük bir şey yapmış gibi bu haber amiyane tabirle davul zurnalarla karşılandı. Hazır olan bir binayı çok üstün bir ile burayı Sağlık Bakanlığı’na devretti. Gayet güzel bir fikir, ancak bu çok alkışlanacak üstün bir hizmet bir başarı değildir. Üstün hizmet bir an önce hasta kabulüne başlamış olsaydı, halkın hizmetine girmiş olsaydı, evet bizde alkışlardık. Şanlıurfa’da iktidarın ve yöneticilerin yaptığı tek şey müjde vermek, devamı bir türlü gelmiyor’’ diyerek sözlerine son verdi.

Gülbahar Balta / Urfa Değişim