Bu keşmekeş ne zaman son bulacak?

TAKİP ET

Şanlıurfa'da trafik sorunu bitmek bilmiyor. Her geçen gün artan trafik sorunu nedeniyle asfalt caddesinde gündüz saatleri olmasına rağmen trafik yine tıkandı; sürücüler adeta kontak kapattı.

Şanlıurfa genelinde yaşanan trafik sorunu sürücülere de yayalara da zor anlar yaşatıyor. Araç sayısının her geçen gün artmasına paralel olarak yeni alternatif yolların yapılmaması, Şanlıurfa'nın kent merkezinin adeta yaşanmaz bir hal almasına neden oluyor. Öyle ki birçok bölgede neredeyse her gün tıkanan trafikte sürücüler kontak kapatarak bekliyor.







Sabah ve akşam saatlerinde trafik, en büyük çiledir

Şanlıurfa'nın birçok bölgesinde bağlantı yollarının plansız bir şekilde yapılması ve eski caddelerin genişletilmemesi trafik sorununa yeni sorunlar ekliyor. Özellikle sabah ve akşam saatlerinde kent merkezi, trafik sorununun yaşanmasından dolayı yaşanan en büyük çile oluyor. Vatandaşlar ise trafik sorununun bitmesi için yetkililerden çözüm bekliyor.







Asfalt Caddesinde gündüz bile trafik keşmekeş

Genel olarak Ramazan ayı olması nedeniyle Şanlıurfa'nın caddeleri oldukça sakin geçiyor. Ancak Ramazan ayı olmasına rağmen Eyyübiye ilçesine bağlı Asfalt Caddesinde trafik bir türlü sakin hale gelemiyor. Asfalt caddesi olarak bilinen ve Sarayönü ile Samsatkapı caddelerini birbirine bağlayan cadde üzerinde yaşanan trafik sorunu, sürücülerin yanı sıra yayalara da oldukça zor anlar yaşatıyor.







Caddenin mevcut trafiği kaldırmakta yetersiz kaldığını belirten vatandaşlar, trafik sorununun ortadan kaldırılması gerektiğini belirterek, “Özellikle Ramazan ayı içerisinde iftar saatlerinde sıkışan trafik bizleri olumsuz etkiliyor. Duraklarda trambüs bekleyen vatandaşlar, sıkışıklık nedeniyle uzun süre beklemek zorunda kalıyorlar. Buna düzensiz park da eklenince, adeta içinden çıkılması çok güç bir duruma dönüşüyor. Özellikle belediyelerin bu duruma çözüm bulmaları ve bölgede ilk etapta düzensiz parkları kaldırarak trafiği rahatlatmaları gerekiyor.” şeklinde konuştular.   

 

bu keşmekeş ne zaman son bulacak? Şanlıurfada trafik sorunu bitmek bilmiyor araç sayısının her geçen gün artması Şanlıurfa ın birçok bölgesinde bağlantı yolları eyyübiye ilçesine bağlı asfalt caddesi