Bu kez 2023'e mi ertelendi?

TAKİP ET

Sadece seçim dönemlerinde ve mitinglerde gündeme gelen Şanlıurfa Şehir Hastanesi'nin hizmete gireceği tarih en son 2021 yılı olarak belirlenirken, bu projeye başlansa bile 2023 yılında bitmesi planlanıyor.

Projelerin sürekli aksadığı ve çalışmaların zaman aşımına uğradığı Şanlıurfa'da yapılması planlanan şehir hastanesi halen belirsizliğini koruyor. En fazla sağlık sorunu yaşanan kentlerden biri olan Şanlıurfa'nın bu alandaki yoğunluğu azaltmak amacıyla bin 700 yataklı modern hastane yapımına halen başlanmadı. En son Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yerel seçim çalışmaları için geldiği Şanlıurfa'da, şehir hastanesinin 2021 yılında hizmete gireceğini belirtse de şu anda çalışmalar başlasa bile hastanenin 2023 yılından önce hizmete girmeyeceğini gösteriyor.

 

2011'de projelendirildi; 2015'te çalışmalara başlanacaktı

2011 yılında Şanlıurfa'ya sağlık müjdesi olarak projelendirilen şehir hastanesinin temel atma töreni, 4 yıl sonra düzenlendi. 2015 yılında temel atma töreninin yapılmasına rağmen şu ana kadar hastane ile ilgili hiçbir gelişme gerçekleşmedi. Sağlıktaki yoğunluğun azaltılması için Şanlıurfalıların bir an önce yapılmasını istediği hastanenin ne zaman biteceği ise merak ediliyor.

 

Sadece seçim ve mitinglerde gündeme geliyor

Genel olarak siyasiler ve yöneticiler tarafından pek gündeme getirilmeyen şehir hastanesi daha çok kentte düzenlenen bazı mitinglerde ve seçim dönemlerinde hatırlanıyor. Yıllardır her seçim döneminde çalışmaların devam ettiği belirtilen şehir hastanesi daha sonra akıllara bile gelmiyor. Öyle ki 2011 yılından beri projelendirilen hastanenin yerinde sadece taşlar duruyor. Bu durum ise sağlıktaki sorunları her geçen gün katlarken, Şanlıurfalıların da tepkilerine neden oluyor.

 

Şehir hastanesinin iptal edildiği iddiaları da yalanlandı

Geçtiğimiz günlerde bazı haber sitelerinde şehir hastanesinin yapımının iptal edildiği iddia edilmişti. Ancak Sağlık İl Müdürlüğü tarafından bu iddialar yalanlandı, hastane ile ilgili ihale sürecinin devam ettiği belirtildi.

 

2021 değil, 2023

En son 31 Mart Yerel Seçimler için Şanlıurfa'ya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, düzenlediği mitingde şehir hastanesinin projesini dev ekranda göstermiş ve 2021 yılında hizmete gireceğini belirtmişti. Seçim döneminde ihale sürecinin başladığı belirtilen hastane, daha sonra yine perde arkasında kaldı. Hiçbir gelişmenin olmadığı şehir hastanesinin  ne zaman biteceği merak konusu olurken, Ak Parti Şanlıurfa İl Başkanı Bahattin Yıldız bir haber sitesine yaptığı açıklamalarda bu soruya cevap verdi. Ancak Yıldız, hastanenin hizmete girmesi tarihini 2023'ten önce olacağını belirtti. Hastanenin 2 yıl daha ertelenmesi Şanlıurfalıları bir kez daha üzerken, vatandaş artık hastanenin hizmete girmesi ile ilgili tarihin belirlenmesine de sıcak bakmıyor.



Mehmet Halhalli / Urfa Değişim

bu kez 2023e mi ertelendi? 2011de projelendirildi; 2015 e çalışmalara başlanacaktı sadece seçim ve mitinglerde gündeme geliyor Şehir hastanesinin iptal edildiği iddiaları da yalanlandı 2021 değil 2023