Bu kez Devlet eylem yaptı

TAKİP ET

Şanlıurfa'da sürücülerin yayalara yol vermesi ile ilgili farkındalık yaratmak amacıyla 'Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın' sloganıyla araçlar durduruldu, sürücüler uyarıldı.

Son zamanlarda meydana gelen kazalarda artış yaşanması ve bu kazalarda en çok yayaların hayatını kaybetmesi dikkat çekerken, İçişleri Bakanlığı bu konuda harekete geçti. İçişleri Bakanlığı tarafından trafikte yaya önceliği bilincinin oluşturulması ve yaya geçitlerinin kullanımının yaygınlaştırılması amacı ile 'Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın' sloganıyla 81 ilde farkındalık yaratmak amacıyla eylem yapıldı. Geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun "Devlet yayaların güvenliği için eylem yapacak" açıklaması Şanlıurfa'da yoğun etki yarattı.



Yaların güvenliği için Şanlıurfa'da düzenlenen eylemde Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin ve Şanlıurfa İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu da araçları durdurarak sürücüleri uyardı. Sürücüler yayalara öncelik vermesi konusunda uyarılırken, trafik güvenliğini sağlayan broşürler de dağıtıldı. Kent merkezinde de trafik polisleri, araçları durdurarak yayalara geçiş önceliği sağlandı.



Öte yandan 2019 yılı, Yaya Öncelikli Trafik Yılı ilan edilirken, bu konuda kampanya ve tanıtımlarla kamuoyuna duyurulmaya devam edilecek.