'Bu millet ya şehit; ya da gazi olmak için gider'

TAKİP ET

Şanlıurfa'da 19 Eylül Şehitler Günü dolayısıyla şehitlik anıtına çelenk bırakıldı. Burada açıklamalarda bulunan Muharip Gaziler Derneği Başkanı Hasan Aslan, bu milletin savaşa ya şehit ya da gazi olmak için gideceğini söyledi.

Şehitlik anıtında gerçekleştirilen törene Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Tugay Komutanı Tuğgeneral Oktay Ağbuga, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Muharip Gaziler Derneği Başkanı Hasan Aslan, kamu kurum ve kuruluşları temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. 







Şehitlik anıtına sunulan çelenklerin ardından öğrencilerin okuduğu gazilik konulu şiirler ile devam eden programda bir konuşma yapan Muharip Gaziler Derneği Başkanı Hasan Aslan, Türk milletinin savaşa ya şehit, ya da gazi olmak için gittiğini belirterek, “Türkiye Büyük Millet Meclisimizce Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’e 19 Eylül 1921 yılında 153 sayılı kanun ile Mareşallik Rütbesi ve Gazilik unvanı tevdi edilmiş ve 24 Ağustos 2003 tarihinde de yayınlanan yönetmelik gereği her yıl 19 Eylül tarihinin Gaziler Günü olarak kutlanması kabul edilmiştir. Unutulmamalıdır ki üzerinde yaşamış olduğumuz vatan toprakları, kolay elde edilmemiştir. Bu vatanın inşa süreci bir neslin kanına ve canına mal olmuştur. Şehitlik ve gazilik canımızdan aziz bildiğimiz dinimiz bayrağımız ve vatanımız uğruna can verme ve göze almanın adıdır." dedi.  



 



'19 Eylül, savaşan gazilerimizin şeref günüdür'

Dünya tarihi içerisinde hiçbir milletin askerinin özel bir ismi olmamasına karşın, Gazi Mustafa Kemal tarafından Mehmetçik ismi ile onurlandırılmış ve tüm dünyaya Mehmetçik kelimesinin anlamını öğreten ifade ile kahramanlarız. 19 Eylül tarihi kurtuluş savaşı gazilerimizin insanlık uğuna Kore’de savaşan gazilerimizin Kıbrıslı soydaşlarımıza Cumhuriyet armağan eden gazilerimizin ve teröre karşı savaşan gazilerimizin şeref günüdür. 19 Eylül, bu vatana canını adayan kahramanların günüdür. 15 Temmuz'da Türk Silahlı Kuvvetlerinde yuvalanan millet düşmanı FETÖ hainleri darbe teşebbüsünde bulunmuşlardı. Bu darbe teşebbüsünü Başkomutanımızın önderliğinde asil milletimizin kahraman evlatları, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin ve Emniyet Teşkilatımızın gerçek kahramanları tarafından önlenmiştir. Ayrıca bu kahramanlarımıza da şükran ve saygı borçluyuz.” ifadelerini kullandı.    









 



Urfa Değişim