Bu okul fabrikaları aratmıyor

TAKİP ET

( ŞANLIURFA – RUHAAJANS ) Şanlıurfa Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, okul atölyesinde üretilen ürünlerin satışından yaklaşık 2 milyon liralık bir ciro elde ettiği bildirildi.

Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, fabrikaları aratmıyor. 1944’te açılan lise, bin 500 öğrencisi ve 140 personeliyle adeta fabrika gibi çalışıyor. Öğrenciler, ilk iki yıl teorik bilgiler  alıyor, daha sonra okulun atölyelerinde usta-çırak ilişkisiyle pratik eğitim veriliyor. Birçok bölümün yer aldığı lisede, kentteki resmi kurumların mobilya ihtiyacı gideriliyor. 2016 yılı içerisinde 1 milyon 851 bin 820 lira ciro elde eden lise, öğrencilere 176 bin liralık bir ödeme gerçekleştirdi.



Öğrencilerden Mehmet Yıldırım, okuldaki pratik eğitim sayesinde kendilerini geliştirebildiklerini ifade etti. Eğitimine devam ederken para kazanmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Yıldırım, “Ayda 400 liraya yakın ücret alıyorum. Bu parayla ailemin ihtiyaçlarına katkı sunuyorum. Ayrıca biriktirdiğim parayla yazın tatile gitmeyi planlıyorum. Böyle bir okulda eğitim gördüğüm için çok mutluyum” dedi.