Bu proje ile ilgili 20 milyon TL nereye gitti?

TAKİP ET

Fırat'ın suyunun Karakoyun Deresinden geçmesi için yapılan proje ile ilgili 20 milyon TL destek geldiğini ancak bu proje durduktan sonra bu paranın nereye gittiği bilinmiyor.

Fırat suyunun şehir merkezinden geçen Karakoyun Deresinden akıtılması projesi yıllar önce düşünüldüğüne rağmen proje hala hayata geçilmedi. Her Belediye Başkan adayının hayali olan temiz suyun Karakoyun Deresinden akıtılması projesi halen gündemde tartışmalara neden oluyor. Söz konusu proje ile ilgili dönemin Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba çalışmaları başlatmıştı. Ancak Karakoyun Deresi çevresinde bulunan bazı alanlarda çevre düzenlemesi yapıldıktan sonra çalışmalar tekrar durdu. Söz konusu projenin neden durduğu ise bilinmiyor.

Fakıbaba'dan proje ile ilgili açıklama

Dönemin Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, söz konusu proje ile ilgili Şanlıurfa'nın bir yerel gazetesine açıklamalarda bulundu. Karakoyun Projesi ile ilgili iddialar ortaya atan Fakıbaba, projenin uygulanması için 8 milyon TL'ye ihtiyaç duyulduğu ancak dönemin Bakanı Cevdet Yılmaz'ın bu projeye 20 milyon TL göndereceğini belirttiğini açıkladı. Projeye para gönderildiğini ancak bu paranın Belediye bütçesinde kalması için projenin Valiliğe devredildiğini iddia eden Fakıbaba, hükümetin Şanlıurfa'ya kıyak yaptığını ancak bu paranın yerelde kullanılmadığını söyledi. Proje ile ilgili bir kısım boruların da döşendiğini, projenin ihaleye verildiğini ancak kendisinin milletvekili olduktan sonra bu projenin neden sonradan devam ettirilmediğini bilmediğini belirten Ahmet Eşref Fakıbaba, bu projenin kendisi için çok önemli olduğuna dikkat çekti.    

 

bu proje ile ilgili 20 milyon tl nereye gitti? fırat suyunun şehir merkezinden geçen karakoyun deresi fakıbabadan proje ile ilgili açıklama dönemin belediye başkanı ahmet eşref fakıbaba