Bu terslikte ölüm var!

TAKİP ET

Kavşağın plansız bir şekilde yapılması sonucu araçlar ters yönden ilerlemek zorunda kalıyor. Bu durum ise her gün onlarca kişiyi ölümle burun buruna getiriyor.

Şanlıurfa-Diyarbakır karayolu üzerinde bulunan Karaköprü ilçesine bağlı Horzum Kırsal Mahallesi'nin yolunun plansız bir şekilde yapılması sürücülerin araçlarıyla ters yöne girmelerine neden oluyor. En yoğun karayollarından biri olan Şanlıurfa-Diyarbakır yolunda araçların ters yönden ilerlemesi her gün onlarca kişiyi ölümle burun buruna getiriyor.







En fazla trafik yoğunluğunun yaşandığı yollardan biri olan Şanlıurfa-Diyarbakır karayolu genişletilirken, Kabahaydar yoluna da bağlantı sağlayan kavşak yapıldı. Ancak 50 metre mesafede bulunan Horzum Mahallesi yolunun kavşağa bağlantısı yapılmadı.







Ters yönden ilerlemek zorunda kalıyorlar

Horzum Kırsal Mahallesi yolunu her gün onlarca kişi kullanırken, yolun yapılan kavşağa bağlanmaması ise tehlike sinyallerini oluşturuyor. Araçların hızlı geçmesine rağmen yolun ters yönünden ilerlemek zorunda kalan  araçlar tehlike oluşturuyor. Özellikle gece saatlerinde araçların ters yönü kullanması, karşıdan gelen araçlardaki sürücülerin paniklenmesine neden olurken, bu durum ise kazalara adeta davetiye çıkarıyor.







Yolun düzeltilmesi taleplerine rağmen hiçbir çalışma yapılmadı

Tehlike saçan Kavşağın düzeltilerek Horzum Mahallesi yoluna bağlanması için mahalleliler birçok kez yetkililere talepte bulundu. Ancak taleplere rağmen ne Büyükşehir Belediyesinden ne de Karayolları Bölge Müdürlüğünden herhangi bir çalışma gelmedi. Tehlike sinyallerini gören yetkililer de durumu görmezlikten geliyor.







Öteki kavşak 4 kilometre mesafede bulunuyor

Şanlıurfa'nın kent merkezine 18 kilometre uzaklıkta bulunan Horzum Mahallesi yolunun kavşak dışında kalması araçların ters yönden ilerlemesine neden oluyor. Tehlikeyi göz önünde bulundurarak başka kavşaktan dönmek isteyen sürücüler ise 4 kilometrelik yolu dönmeleri gerekiyor. Ancak sürücülerin birçoğu 4 kilometre yol kat etmek yerine tehlikeyi göze alıyor.







Mahalleliler, cep yol istiyor

Horzum Mahallesi sakinleri kavşakla bağlantısının bulunmaması nedeniyle tehlike saçan yolun yanında 50 metrelik cep yolun yapılmasını istiyor.







"Buranın düzenlenmesi için kaç kişinin ölmesi gerekiyor?"

Plansız yapılan kavşağın tehlikeye yol açmasına tepki gösteren mahalleliler, "Mahallemizin yoluna daha önce ulaşım kolay sağlanırken, kavşağın yapılmasıyla yolumuzun karayoluyla bağlantısı kesildi. İşin tuhaf yanı ise kavşak yapılırken, 50 metre uzağa kaydırılıyor ve mahallemizin yoluna bağlantı sağlanmıyor. Bu nedenle sürücüler ters yönü kullanmak zorunda kalıyor. Bu durum ise trafik yoğunluğunun fazla olduğu yolda tehlike oluşturuyor. Özellikle gece saatlerinde araçların farlarının sürücülerin gözüne yansımasıyla sürücülerin paniklemelerine neden oluyor. Yolun kenarına sadece bir cep yol yapılması gerekiyor. Buranın çözüm bulması için birilerinin ölmesi mi gerekiyor?" ifadelerini kullandılar.



Murat Doğan / Özel Haber Urfa Değişim

bu terslikte ölüm var! kavşağın plansız bir şekilde yapılması Şanlıurfa-diyarbakır karayolu karaköprü ilçesine bağlı horzum kırsal mahallesi en yoğun karayollarından biri olan Şanlıurfa-diyarbakır yolu horzum kırsal mahallesi karşıdan gelen araçlardaki sü