Bu yıl da büyük ikramiyeden umut yok

TAKİP ET

Yılbaşına az bir zaman kala milli piyango biletleri satışa çıktı. Ancak vatandaşların hem umutsuz olması hem de bilet fiyatlarının yüksek olması satışları da ciddi oranda azaltıyor.

Yılbaşına sayılı günler kala vatandaşları da milli piyangodan çıkacak olan büyük ikramiye heyecanı sardı. Milli Piyango İdaresi tarafından satışa sunulan biletlerin ikramiyesi bu yıl 70 milyon TL. Ancak Şanlıurfa'da bu ikramiye vatandaşı heyecanlandırsa da bilet satışları oldukça az. Milli piyango biletlerine talebin olmaması ise vatandaşların bilet fiyatını çok yüksek görmesine bağlanılıyor.

31 Aralık 2018 tarihinde açıklanacak olan büyük ikramiye numaralarının tamamının tutturulması 70 milyon TL kazandıracak. Tam bilete değil de yarım bilete çıkması durumunda bu para 2'ye bölünecek iken, çeyrek bilete çıkması ile 4'e bölünecek. Tam bilet 70, yarım bilet 35, çeyrek ise 17,5 liraya satılıyor.

Büyük ikramiyenin Şanlıurfa'ya çıkmayacağını söylüyorlar

Daha önce büyük ikramiye için birçok bilet aldıklarını söyleyen vatandaşlar, "Biz daha önce büyük ikramiye umuduyla çok sayıda bilet alırdık. Ancak son yıllarda hem Şanlıurfa'ya çıkmadığını gördük hem de bilet fiyatları giderek yükseldi. Bu nedenle artık sadece 1 ya da 2 tane alabiliyoruz. Büyük ikramiyenin bize çıkmasından fazla umudumuz da yok." şeklinde konuştular.

'Her yıl olduğu gibi bu yıl da umutları yok'

"Yılbaşı özel çekilişinde 70 milyon liralık büyük ikramiyenin yanı sıra 1 adet 7 milyon lira, 10 adet 1 milyon lira, 30 adet de 100 bin liralık ikramiye verilecek." diyen Bilet Satıcısı Halil Çiçek, "Bu yıl da her yıl olduğu gibi vatandaşların milli piyangodan büyük umudu yok. Ancak bu yıl satışlar, daha az olarak görülüyor. Çünkü hem ekonomik sıkıtı var hem de vatandaşlar bilet fiyatlarını yüksek olarak görüyorlar." dedi.   

'En çok çeyrek biletler alınıyor'

Çeyrek biletlere daha fazla talebin olduğunu sözlerine ekleyen Çiçek, "Vatandaşlar bir yandan büyük ikramiye hayaliyle bilet almak istiyor ama öte yandan umudu olmadığı için almaktan vazgeçiyor. Genel olarak bilet fiyatları yüksek olduğundan çeyrek biletlere talep daha fazla. Çünkü en fazla çeyrek biletler basılıyor ve son yıllarda ikramiye daha çok çeyrek bilete isabet ediyor. Eskiden her gelen kişi en az 10 adet bilet alırken, şu anda en fazla 2 ya da 3 tane alıyorlar." diye konuştu. 

'Sürekli metropol kentlere isabet ediyor'

Milli piyango ikramiyesinin genelde metropol kent olan İstanbul, Ankara, İzmir'e isabet ettiğini söyleyen Halil Çiçek, "İkramiyenin metropol kentlere isabet etme şansı daha fazla. Bu durumda vatandaşlar da özellikle İstanbul ve Ankara'dan bilet almayı tercih ediyor. Bu nedenle biz de bu illerden biletleri aldık ve burada satıyoruz. Bilet satışları geçen yıl bu döneme oranla oldukça az. Son günlerde artışlar biraz daha artar ama geçen yıl kadar olmaz." ifadelerini kullandı.   

Sahte Biletlere Dikkat!

Milli Piyango Bileti Satıcısı Halil Çiçek, piyasada sahte biletlerin her dönemde bulunduğuna dikkat çekerek, vatandaşların bileti ehliyetli ve daha önceden tanıdıkları bilet satıcılarından almaları konusunda uyarılarda bulundu.

Çiçek, “Her yıl olduğu gibi bu yıl da piyasada sahte bilet ile insanların umutlarını ayaklar altına alan piyango dolandırıcılarının tuzağına düşülmemesi için bilet alırken, güvenilir ve uzun yıllar piyango bileti satışı gerçekleştiren kişilerden almaları çok önemli. Bildiğiniz bayi veya satıcıdan biletlerinizi alarak bu konuda sahteciliğin önüne geçilebilinir. Ayrıca bilet üzerinde yetkili bayii damgasının bulunması son derece önemli. Aksi takdirde sahte biletler ile vatandaşların umutları bir anda hüzne dönüşebilir” şeklinde konuştu.

Mehmet Halhalli / Urfa Değişim Gazetesi