Buğday Pazarında izinsiz kazı gerginliğe neden oldu

TAKİP ET

Eyyubiye İmam Keskin Buğday Pazarında bloklar arasındaki yolda Kurban Bayramında kimsenin olmaması fırsat bilen kişi yada kişiler tarafından kazı yapılması gerginliğe neden oldu.

Şanlıurfa Eyyübiye ilçesi sınırlarında yer alan İmam Keskin Buğday Pazarında yapılan izinsiz kazı esnafın tepkisine neden oldu. Yaşananlarını sosyal medya hesabından paylaşarak duruma tepki gösteren DEVA Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Ahmet Tüysüz, “İzahat bekliyoruz, takipçisiyiz!” dedi.

Şanlıurfa’nın merkez Eyyübiye ilçesi sınırlarında yer alan İmam Keskin Buğday Pazarında Kurban Bayramı tatilini fırsat bilen kişi ya da kişiler pazar içerisindeki bir alanda kazı yaptı.

Kazı yapılan yerde toplanan esnaf herhangi bir yapıya izin vermeyeceklerini söyledi. Gerekirse Ankara’ya kadar gideceklerini dile getirdi.

“GEREKİRSE ANKARA'YA GEREKİRSE MECLİSE KADAR GİDELİM”

Kazı yapılan alanda bir açıklama yapan İmam Keskin Buğday Pazarı Başkanı Kemal Uflaz,  “Kim izin vermişse gelsin bu pisliğini temizlesin. Buğday pazarı komple ayaktadır. Bu tatil gününde buğday pazarının içini kazmışlar. Bu hangi karanlık ellerse bunu lütfen bir an önce sona erdirsin. Burayı eskisi gibi doldursun.

Aksi takdirde Vali beye çıkacağız, emniyet müdürümüze çıkacağız. Esnaf arkadaşlarım sizlerden ricam taşkınlık yapmadan sesimizi güzel bir şekilde bütün herkese duyuralım. Gerekirse Ankara'ya gerekirse meclise kadar gidelim. Bu karanlık ellerinizi buğday pazarı üzerinden çekin!” dedi.

KİME PEŞKEŞ ÇEKİLMEK İSTENMEKTEDİR!

DEVA Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Ahmet Tüysüz ise, “Eyyubiye İmam Keskin Buğday Pazarında bloklar arasındaki yol bayram tatilinde kimsenin olmayışı fırsat bilinerek kazılmış bu alan kime peşkeş çekilmek istenmektedir. Esnaf sesini duyurmak istemekte hiç bir yetkiliden net bir cevap alamamaktadır. İzahat bekliyoruz, takipçisiyiz!” ifadelerini kullandı.

Eyyubiye İmam Keskin Buğday Pazarı