'Bürokrat ve siyasetçiler muhtarları sevmez!'

TAKİP ET

"Muhtarlık Osmanlı döneminde ve Cumhuriyetin kuruluşundan günümüze kadar gelen tek kurumdur." diyen muhtar İbrahim Halil Haktankaçmaz, 191 yıl önce kurulan muhtarlık sisteminin demokrasinin yerel yönetimin ilk basamağı olduğunu vurguladı.

Şanlıurfa Büyükşehir Muhtarlar Dernek Başkanı ev aynı zamanda Ertuğrulgazi Mahalle Muhtarı İbrahim Halil Haktankaçmaz,Muhtarlar Gününe ilişkin yaptığı açıklamada, "6 dönem Ertuğrulgazi mahallesinde muhtarlık görevini yaptığını ve mahalle halkıyla bir aile haline geldik. Ertuğrulgazi mahallesi muhtarı, aynı zamanda Şanlıurfa Muhtarlar Dernek başkanıyım.  6 dönemdir muhtarlık görevini yapmaktayım. Mahallemin 6 dönemdir beni seçmelerinden dolayı büyük bir teveccüh duymaktayım" dedi.



Mahalle halkın en çok talepleri neye yönelik

“Muhtarlığın sorumluluğu büyüktür, bir muhtarın mesaisi yoktur ve telefonu 24 saat açık olması gerekir, diyerek sözlerine devam eden Haktankaçmaz “Zaten muhtar demek halkın sorunlarını dile getiren bir sözcü bize gelen vatandaşlarımızın muhakkak sorunları oluyor gerek alt yapı sorunları olsun, gerek üst yapı sorunları olsun ve çevre, sağlık, güvenlik gibi birçok sorunla geliyorlar. Yani demem şu ki insanlar parklarını temiz bulursa, evlerine suyu giderse,çevre temizliği yapılırsa,vatandaşın fazla bir talebi yok. Talepler bu yönde bu konuda muzdaripiz zaten insanların çok fazla talepleri yok. Önceki yılarda binalarımızın bahçelerindeki otları temizler ve bahçe binaların duvarlarını yaptırırdık. Fakat şuanda bunu yaptıramıyoruz. Temizlikte ciddi sorunlar yaşıyoruz, çevre kirli olunca, sivrisinek sıkıntısı yaşanıyor bunlara çözüm bulmakta sorun yaşamaktayız. Diğer bir sorunumuz da elektirik, mahallemde ortalama günde 3, 4 defa elektirik kesintisi yaşanmakta ve bu sorunla ilgili Dicle EPSAŞ defalarca müracatımız oldu fakat henüz bu sorun çözüme kavuşturulamadı.

“Bürokratçılar ve siyasetçiler muhtarları pek sevmezler”

“Bu gün katıldığım muhtarlar toplantısında da dile getirdim şimdide sizlerle paylaşmak istedim. Bürokratçılar ve siyasetçiler bizi pek sevmezler çünkü biz gittiğimiz her yere mahallemizin sorunlarıyla gideriz ve görevimiz sorunları ilgili makamlara iletmek ve söylemek zorundayız. Dolaysıyla birçoğu bundan rahatsız oluyor, biz görevimiz gereği sorunları dile getirmekle mükelefiz. Mahallede güvenlikle ilgili bir sorun olunca bize muhbir diyorlar, Muhtar muhbirdir diyorlar.

“Hizmet noktasında ilgili makamlara iletmekte ve aldığınız hizmetten memnunumusunuz? “

Haktan kaçmaz son olarak sözlerine bu şekilde son verdi “Resmi kurumlarda aldığımız hizmetten memnunuz desek, riyakârlık yapmış oluruz ve birçok konuda memnun değiliz. Biz halk gibi konuşamayız. sorunları resmi makamlara ulaşmakta pek sorun yaşamıyoruz fakat hizmet noktasında büyük sıkıntı yaşıyoruz, çözüm noktasında sorun yaşıyoruz çevre temizliği, asfalt, ufak sorunlarda hizmet almakta sorun yaşamıyoruz ama ciddi anlamda benim mahallemde  asfaltı 15 yılıktır, Ertuğrulgaz,i Veyselkarani; Yeşildirek ve Esentepe bu mahallelerin tamamı nerden baksanız 15 yılık ve yenilenmesi gerekiyor. Şuanda yamalarla idare ediyoruz. Haliliye Belediye Başkanımız Mehmet Canpolatan geçtiğimiz yıl bir bu konuda müjdesi vardı asfalt şantiyesi kuracağını mahallenin tamamının yollarını yapacağını söyledi. Bu sene şantiyeyi kurdular inşallah önümüzdeki yıl tamamlanır".