Bütçenin bir buçuk katı kadar kredi alacak

TAKİP ET

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, finansman temini hizmetlerin yürütülmesi için mevcut bütçenin bir buçuk katını geçmeyecek şekilde kredi alacak.

Söz konusu kredi ile ilgili şu ifadelere yer verildi:

“Belediye ve bağlı kuruluşları ile bunların sermayesinin yüzde 50’sinden fazlasına sahip olduğumuz şirketlerin hizmetlerinin yürütülmesi sırasında ihtiyaç duyulan finansmanın temini, iç ve dış kaynaklı borçlanmalar çerçevesinde yurt içi bankaların ilgili şubelerinden kesinleşmiş bütçe gelirinin bir buçuk katını geçmeyecek şekilde kredi kullanılabilmesi, ilgili bankalardan teminat mektubu alınabilmesi, rehin, kefalet ve temlik sözleşmelerinin imzalanabilmesi ve bunun karşılığında borçlanma yapılabilmesi ile ilgili Büyükşehir Belediyesine yetki verilmesi önerildi.”  





Sultan: Bütçenin bir buçuk katı kadar kredi alınmasını fazla buluyorum

Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Fırat Sultan, “Bütçenin bir buçuk katı kadar yetki verilmesi ve yetki verilmesi durumunda bunun tamamının alınmayacağını deme doğru değildir. Mevcut bütçenin bir buçuk katı kadar kredi alınmasını fazla buluyorum.” dedi.



Urfa Değişim

bütçenin bir buçuk katı kadar kredi alacak Şanlıurfa büyükşehir belediyesi söz konusu kredi ile ilgili şu ifadelere yer verildi: belediye ve bağlı kuruluşları yüzde 50’sinden fazlasına sahip olduğumuz