Büyük fuarda Urfa da yer aldı

TAKİP ET

Antalya'da 10. Yörex Yöresel Ürünler Fuarı'nın açılışı Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu, Oda ve Borsa Başkanları ile davetlilerin katılımıyla gerçekleştirildi. Fuarda Şanlıurfa'nın yöresel yemekleri standı da ilgi gördü.

Antalya Ticaret Borsası öncülüğünde TOBB’un desteğiyle bu yıl 10’uncusu ANFAŞ Fuar Merkezi’nde düzenlenen Yöresel Ürünler Fuarının açılış töreni gerçekleştirildi. ‘Sizin oraların nesi meşhur’ sloganıyla 23-27 Ekim tarihlerinde açık kalacak YÖREX’te, 7 bölgeden 81 il, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, 18 kalkınma ajansı, yaklaşık 150 oda ve borsa ile toplam 647 katılımcı firma, yöresel ürünlerini ziyaretçilerin beğenisine sundu. Fuar’da Şanlıurfa’nın yöresel lezzetleri de stantlarda ikram edilecek. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası, Şanlıurfa Ticaret Borsası, Siverek Ticaret ve Sanayi Odası, Karacadağ Kalkınma Ajansı ve Şanlıurfa Turizmi Geliştirme A.Ş.’nin destekleriyle gerçekleştirilen organizasyona, Şanlıurfa’da yöresel ürün üretimi ve ticareti yapan firmalar da katıldı.



YÖREX fuarıyla ilgili bir değerlendirme yapan Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İ.Halil Peltek, “Geçtiğimiz ay Ankara’da düzenlenen 2. Uluslararası Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesinde gerçekleştirdiğimiz birlik ve beraberlikle hareket etme, bütünleşme durumunu YÖREX’te de yaşıyoruz. Yöresel ürünlerin sergilenmesi ve tanıtılması yönüyle YÖREX Yöresel Ürünler Fuarı’nı çok önemli bir organizasyon olarak görüyoruz. Uluslararası bir fuar olma noktasında emin adımlarla ilerliyor. İnşallah en kısa zamanda uluslararası bir fuar olacağına inancımız tamdır." dedi.

 

büyük fuarda urfa da yer aldı antalya’da 10. yörex yöresel Ürünler fuarı antalya ticaret borsası öncülüğünde 10’uncusu anfaŞ fuar merkezi’nde