Büyük iddia: Beyazgül değişebilir

TAKİP ET

Sözcü Gazetesi'nde yer alan haberde öne sürülen iddiaya göre, AK Parti Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Zeynel Abidin Beyazgül'ün değişebileceği iddia edildi. Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'dan Zeynel Abidin Beyazgül'e destek açıklaması geldi.

Sözcü Yazarı Veli Toprak 74 şehirde büyükşehir ve il belediye başkan adaylarını açıklayan AK Parti'nin, 2 büyükşehirde adayını belirlemesine rağmen yeniden anket çalışması başlattığını yazdı. Toprak bu 2 büyükşehirden birinin Şanlıurfa olduğunu iddia ederken; Ankara, "Şanlıurfa konusunda Cumhurbaşkanı yanıltıldı mı?" sorusunu konuşuyor.

 

İşte Sözcü Gazetesi'nde yer alan o haber:

 

Şanlıurfa ve Samsun'da ‘kimi belediye başkan adayı görmek istiyorsunuz?' sorusuna cevap aranıyor. Sonuçlara göre iki ilde de adayın değişmesi gündemde.

 

ERDOĞAN'A ÖZEL NOT: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Latin ülkelerini kapsayan geziye gitmeden önce 24 Kasım'da Şanlıurfa adayını Zeynel Abidin Beyazgül (AKP'li eski il başkanı) ve Samsun adayını Mustafa Demir (Bayındırlık eski bakanı) olarak açıkladı. Yurt dışı gezisinde uçakta Erdoğan'a bu iki ille ilgili özel brifing verildi. Açıklanan iki adayla hem Urfa hem de Samsun'da güçlü rakip çıkması halinde seçimin kaybedilebileceği bilgisi paylaşıldı. Bu bilgiden sonra AKP genel merkezi her iki ilde de anket çalışması yürüttü. Çıkan sonuçlara göre iki adayın da değiştirilmesi mümkün.

 

URFA'DA ‘BAĞIMSIZ' RAKİP: Urfa adayının AKP'li eski il başkanı olarak açıklanmasından sonra aşiretler ‘ortak aday' arayışına girdi. 2002'de bağımsız milletvekili seçilen ve daha sonra AKP'ye geçen Sabahattin Cevheri'ye 'çatı aday ol' önerisi götürüldü. Şehrin önde gelen aşiretleri ve bazı partiler Cevheri isminde mutabakata vardı. Cevheri'nin büyük ihtimalle bağımsız aday olması bekleniyor. 2009'da da Eşref Fakıbaba'nın bağımsız seçildiğini hesap eden AKP'de, adayın değişliği bekleniyor.

Söz konusu iddia edilen haber üzerine Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız, sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada Beyazgül’ün rekorla seçileceğini belirterek şu paylaşımı yaptı: “Allah’ın izniyle @zabeyazgul  Şanlıurfalı hemşerilerimizin desteği ile  Yerel Seçimlerde Büyükşehir Belediye Başkanlığına rekor oyla seçilecektir. Durmak yok yola DEVAM...”