Büyükşehir, borcuna karşılık taşınmazlarını devredecek

TAKİP ET

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesine ait 44 milyon 300 bin TL vergi ve SGK borcuna karşılık taşınmazlar 25 yıllığına Milli Emlak'a devredilecek.

Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısının Ekim ayı son toplantısı Belediye Meclis Toplantı Salonunda gerçekleştirildi. Yapılan Meclis toplantısında plan ve bütçe komisyon raporları okunarak alınan kararlar onaylandı.

Büyükşehir Belediyesine ait 44 milyon 300 bin TL Vergi ve SGK Borcuna mahsuben mülkiyeti Büyükşehir Belediyesine ait taşınmazların Milli Emlak’a 25 yıllığına devredilerek vergi ve SGK borçlarının bir kısmının taşınmazların değerlerine göre düşürülmesi konusunda Meclis Başkanlığına rapor halinde sunulan komisyon kararı ile gündeme geldi.

Meclis komisyonunda rapora ilişkin yapılan çalışmada, Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından 15 Eylül 2019 tarih ve 342 sayılı karar ile komisyona havale edilen taşınmaz devri ile ilgili komisyonca yapılan inceleme ve değerlendirmeler neticesinde, Mülkiyetleri Büyükşehir Belediyesine ait olan Eyyübiye ilçesine bağlı Batıkent Mahallesi, 102 ada 2 parsel, Yenice Mahallesi 5982 ada 1 numaralı parsel, Haliliye ilçesi, Dağeteği Mahallesi, 755 ada, 1 parsel, 351 ada 1 parsel, 328 ada bir parsel, 840 ada 1 parsel, 976 ada bir numaralı parselleri, 5393 sayılı belediye kanununun 75. maddesi, 'Belediye Meclisinin kararı üzerine yapacağı anlaşmaya uygun olarak görev ve sorumluluk aralarına giren konularda, kendilerine ait taşınmazların asli görev ve hizmetlerinde kullanılmak üzere bedelli veya bedelsiz, olarak mahalli idareler ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarına devredebilir veya süresi 25 yılı geçmemek üzere tahsis edilebilir. Bu taşınmazlar yine aynı kuruluşlara kiraya da verilebilir. Bu taşınmazların tahsis amacı dışında kullanılması halinde, tahsis işlemi iptal edilir. Tahsis süresi sonunda aynı esaslara göre yeniden tahsis mümkündür. Kamu kurum ve kuruluşlarına belediyeler, bağlı kuruluşları ve belediye şirketlerince devir veya tahsis edilen taşınmazlar, kamu konutu ve sosyal tesis olarak kullanılamaz.' Hükmü gereği, Büyükşehir Belediyesine ait olan vergi borcuna mahsuben Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğüne devredilmesi, iş ve işlemleri yapmak üzere Emlak ve İstimlâk Dairesi Başkanlığının yetkilendirilmesi komisyon tarafından uygun görüldü.

Abdulkadir Çelikcan / Urfa Değişim

büyükşehir belediyesi yenice mahallesi dağeteği mahallesi Şehircilik bakanlığı milli emlak genel müdürlüğü Şanlıurfa haberler