Büyükşehir'de hayali işçi vurgunu!

TAKİP ET

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nde hayali işçi skandalı gün yüzüne vurdu.

Büyükşehir Belediyesi  İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığında yaklaşık 1 yıldır hayali çalıştırılan işçiler dosyası patlak verdi.

Büyükşehirde patlak veren 6,5 milyon lirayı geçtiği iddia edilen vurguna sebep olan Daire Başkanı ve yakınları hayali çalıştırılan yetkiler halen koltuklarında oturuyorlar.

Vatandaşların aklında derin belediyeciler iş başında sorusunu getiren vurgun için başta Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ve milletvekillerine büyük görev düşüyor.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinde geçen hafta ortaya çıkan büyük bir vurgunda hayali çalıştırılanlar arasında belediyenin ekabir koltuklarında oturanların yakınları ve bazılarının çocukları da dahil olduğu öğrenildi.

İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığında geçen yıl Nisan ayından bu yana yaklaşık 250 hayali işçi alımı yapılmış gibi gösterilip her ay yaklaşık 625 bin lirayı bulan vurgun, asgari ücret ve SGK primlerinin Ocak ayında artmasıyla birlikte 6,5 milyon liraya yaklaştı.

Belediyeye hayali işçi vurgunu

2018 yılının Nisan ayından itibaren personel alımlarının arasına hayali isimler yerleştirmeye başladı. 250’yi bulan ve aralarında emekli ve üst düzey görevlilerin yakınlarının da bulunduğu hayali personelin belediye bütçesine aylık ek maliyeti 6,5 milyon lirayı aştı.

Büyükşehir'de hayali personel vurgununun ortaya nasıl çıktığı kesinlik kazanmazken vurgunda sorumluluğu ve ihmali bulunanlar varsa bunların tümü hakkında idari ve adli işlem başlatılıp başlatılmadığı bilinmiyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, güvendiği ve birlikte Şanlıurfa'ya hizmet ettiği yetkililerin de içinde yer aldığı vurgunun ortaya çıkmasıyla büyük şok yaşadı.

Nihat Çiftçi'yi hastanelik etti

Yaşanan büyük vurgun hayal kırıklığına neden olunca geçtiğimiz günlerde Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'nin sağlık durumunu etkilediği ve hastanelik olduğu öğrenildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Çiftçi'nin imzasıyla 2018 yılında yayınlanan bir genelge ile personel alımının başkanlık oluru olmadan alınmaması karara bağlanmıştı.