Büyükşehir'den araçlara yasak

TAKİP ET

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, belediyeye ait araçların mesai bitiminde bağlı bulunduğu dairelerin otoparkına çekileceğini söyledi.

Kamu kurum araçları, personeller tarafından şahsi olarak kullanılırken, bu konu sürekli tartışılarak gündemde yerini alıyordu. Ancak tasarruf çalışmaları kapsamında Belediyeye ait kurumların hizmetinde bulunan araçların mesai dışında kullanılması yasaklandı.







Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Beyazgül, "Tüm araçlar kişi tahsisi değil, hizmet tahsisi getireceğiz. Her daire için oluşturduğumuz araç havuzu topluyoruz, ihtiyaca göre kişi aracı kullanacak. Görevi gereği zorunlu olarak mesai dışı çalışması gerekenler haricinde tüm araçlar mesai bitiminde kendi dairelerinin otoparkına çekilecek. Kesinlikle dışarı çıkarılmayacak, çıkarılanlar ve izin verilenler hakkında yasal işlem yapılacak. Bu araçlar kamuya ait, halkımızın hizmeti için araçlar verimli kullanılacak." dedi.

 

büyükşehirden araçlara yasak Şanlıurfa büyükşehir belediye başkanı zeynel abidin beyazgül tasarruf çalışmaları kapsamında belediyeye ait kurumlar kamu kurum araçları