Büyükşehir'den geri adım! Bakan Nebati'nin ismi kaldırıldı

TAKİP ET

Şanlıurfa'da 15 Temmuz Köprülü Kavşağının isminin Dr.Nureddin Nebati olarak değiştirilmesi tepkilere neden oldu. Gelen tepkiler üzerine Nureddin Nebati'nin isminin yazıldığı tabela gece yarısı kaldırıldı.

Daha önce ismi değiştirilmesi gündemde olan 15 Temmuz Köprülü Kavşağı meclis kararıyla ismi Dr.Nureddin Nebati Köprülü Kavşağı olarak değiştirildi.

Gerek muhalefet gerek ise parti içerisinde gelen tepkiler sonrası Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından dün gece saatlerinde Bakan Nebati’nin isminin verildiği tabela kaldırıldı.

OY ÇOKLUĞUYLA KARAR VERİLDİ

15 Temmuz Köprülü Kavşağının isminin değiştirilmesi Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Meclisinde gündeme getirilmiş muhalefet, parti üyeleri tarafından sert eleştirilere rağmen oy çokluğuyla ismi Dr. Nureddin Nebati Köprülü Kavşağı olarak değiştirilmesine karar verildi.

KAYTAN, İFTİHAR DEDİ

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Meclisi Başkan vekili ve 2023 seçimlerinde Ak Parti’nin milletvekili adayı olması beklenen Ahmet Kaytan, Aralık ayında 15 Temmuz Köprülü Kavşağının isminin Dr. Nureddin Nebati olarak değiştirilmesi Urfa için iftihar olduğunu söyledi.

 Meclis Vekili Ahmet Kaytan aralık ayında yaptığı açıklamada şu sözleri dile getirdi “Biz resmi evrakları, belgeleri inceledik resmiyette 15 Temmuz Köprülü Kavşağı ismi gözükmüyor. Yani o zaman sadece şifaen o köprülü kavşağa 15 Temmuz Köprülü Kavşağı denilmiş. Resmiyette bu isim yok. Ddolaysıyla bu bağlamda Sayın bakanımız Nureddin Nebati’nin Köprülü Kavşağa isminin verilmesi Urfa için özelde bir kayıp değil bir kazançtır. Urfalı birinin şuan bakanlık yapması bizim iftihar vesilemizdir. ”

Beyazgül Şanlıurfa 15 Temmuz Köprülü Kavşağı Dr.Nureddin Nebati Şanlıurfa Haberleri