Büyükşehir'den tabela açıklaması! 'Sehven ve yanlışlıkla' asıldı

TAKİP ET

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından 15 Temmuz Köprülü Kavşağının ismi kaldırılarak yerine Dr.Nureddin Nebati ismi konulmasına tepkiler geldi. Yaşanan tepkilerin ardından büyükşehir Bakan Nebati'nin ismini kaldırdı. Konuyla ilgili büyükşehirden açıklama geldi

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Meclisinde Aralık ayı meclis toplantısında Bakan Dr. Nureddin Nebati’nin ismi bir kavşağa verilmesi kararı verilmişti. Ancak Bakan’ın 15 Temmuz Köprülü Kavşağının yerine verilmesi sosyal medya sert tepkilere neden oldu. Tepkilerin ardından Büyükşehir Belediyesi gece saatlerinde Dr. Nureddin Nebati’nin isminin olduğu tabelayı da kaldırdı.

Büyükşehir'den geri adım! Bakan Nebati'nin ismi kaldırıldı

Yaşanan bu sürecin ardından Bakan Nurettin Nebati, adının başka bir kavşağa verilmesini istemedi. Konuya ilişkin Büyükşehir’den yapılan açıklamada ise "15 Temmuz" ismi mevcut kavşakta devam edeceği bildirildi. Ayrıca bakanın adı sehven ve yanlışlıkla ilk kavşağa asıldığı ifade edildi.

“BAKANIMIZIN ADI SEHVEN VE YANLIŞLIKLA İLK KAVŞAĞA ASILMIŞTI”

İşte Büyükşehir’den yapılan açıklama şu ifadelere yer verildi:

“15 Temmuz Köprülü Kavşağının isminin değiştirilmesi Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Meclisinde gündeme getirilmiş muhalefet, parti üyeleri tarafından sert eleştirilere rağmen oy çokluğuyla ismi Dr. Nureddin Nebati Köprülü Kavşağı olarak değiştirilmesine karar verildi.

Köprülü Kavşağı olarak değiştirilmesine karar verildi.

Hazine ve Maliye Bakanımız, hemşehrimiz Sn. Nurettin Nebati'nin isminin şehrimizde yer alan isimsiz bir kavşağa verilmesi hususu, meclisimizde kararlaştırılmıştı.

Mevcut iki kavşaktan isimsiz olan kavşak yerine Sayın Bakanımızın adı sehven ve yanlışlıkla ilk kavşağa asılmıştı.

"15 Temmuz" ismi mevcut kavşakta devam edecektir. Fakat bakanımız isminin herhangi bir kavşağa verilmesini istememektedir. Bu nedenle isimsiz kavşağa yeni bir isimlendirme yapılacaktır.

15 Temmuz ve Demokrasi Şehitleri bizim en önemli önceliğimizdir. 2016 yılındaki nöbetlerde hemşehrilerimizle beraberdik, bugünde aynı hassasiyetimiz devam etmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Haber: Mehmet Halhalli

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi 15 Temmuz Köprülü Kavşağı Dr.Nureddin Nebati