Büyükşehir'den yardım aldığı iddialarına açıklama

TAKİP ET

İçişleri Bakanlığı tarafından belediyelerin 65 yaş üstü vatandaşların ihtiyacının karşılanması için belediyelerin yardım toplanmasının valilik iznine bağlandığı genelgesinin ardından Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin de söz konusu amaç çerçevesinde iş adamlarından yardım talep ettiği iddia edildi. Sosyal medyada tepki çeken iddialara Büyükşehir Belediyesinden açıklama geldi.

CHP’li belediyelerin koronavirüs tedbirleri kapsamında evden çıkamayan 65 yaş ve üzeri vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanması için bağış toplama kampanyalarına İçişleri Bakanlığı tarafından engel konulmuştu. Konu ile ilgili bakanlık tarafından 81 ilin valiliklerine gönderilen genelge ile belediyelerin yardım toplamaları yasaklanmış ve valiliklerin iznine bağlanmıştı.

İçişleri Bakanlığının bağış toplanmasını engellemesine rağmen Şanlıurfa Sanayici ve İş İnsanları Derneği (URSİAD) Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesine bağış yapma talebinde bulundu. Bu talep ise Büyükşehir Belediyesi tarafından olumlu karşılandı. Büyükşehir Belediyesinin bu talebi kabul etmesi ise sosyal medyada paylaşılarak tepki çekti.

Büyükşehirden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

 

Büyükşehir Belediyesinin bağış almaya yönelik URSİAD’a verdiği cevap şöyle:



 



Büyükşehir Belediyesi tarafından sosyal medya paylaşımları sonrasında URSİAD’a Vefa Sosyal Destek Grubuna bağış yapmaları talep edildi.







Urfa Değişim

büyükşehir’den yardım aldığı iddialarına açıklama Şanlıurfa büyükşehir belediyesi’ 65 yaş üstü vatandaşların ihtiyacının karşılanması talebi kabul etmesi ise sosyal medyada