Büyükşehir'in kiracıları, kirada kolaylık istedi

TAKİP ET

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin mülkiyetinde bulunan işyerleri kiracıları, koronavirüs nedeniyle iş yapamadı; kepenk kapattı. Onlarca esnaf Büyükşehir Belediyesi'nden kira ücretlerini düşürmek için talepte bulundu.

Koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında ekonomi de büyük darbe aldı. İşyerlerini kapatan esnaflar ise kepenk kapattı. Bu nedenle birçok esnaf, işlerinin nasıl düzeleceğini ve kiralarını nasıl ödeyeceklerini kara kara düşünmeye başladı. Eyyübiye ilçesine bağlı Asfalt Yol Caddesi esnafları da işyerleri kiralarının yüksek olduğunu bu nedenle mülkiyeti Büyükşehir Belediyesine ait işyerlerinin kiralarının düşürülmesini talep etti.

 

Kepenk kapatan esnaflar Büyükşehir’in kira ücretlerini düşürmesini istedi

Asfalt Yol Caddesi esnafı adına açıklamalarda bulunan Esnaf Ali Akkuş, “Yaklaşık 40 yıldır Asfalt Yol Caddesinde mülkiyeti Büyükşehir Belediyesine ait olup müstecili olduğum pastane işletmeciliğini yapan esnafım. Şu anda aylık kiram yaklaşık 8 bin 500 TL. Eski otogarın taşınmasıyla yıllar içerisinde sırasıyla öğretmen evi, devlet hastanesi, araştırma hastanesi, rehabilitasyon merkezi, Atatürk Lisesi, Anadolu Kız Lisesi, polis evinin taşınması ve sinemaların da kapanmasıyla burası adeta işlemez bir cadde haline gelmiştir. Kiraların aşırı yüksek olması nedeniyle uzun yıllardır iki yakamızı bir araya getiremiyoruz. Maalesef her geçen gün banka kredileriyle borç batağına girerek ayakta kalmaya çalışıyoruz. Ancak son olarak koronavirüsün de yayılmasıyla içeri müşteri almak yasaklanınca ya da çarşıya da kimse çıkmayınca işlerimiz tamamen durdu. Büyükşehir Belediyesinin kiracısı olan ben ve onlarca esnaf kepenk kapatacak duruma geldi. Büyükşehir Belediyesinden yüksek olan bu kiraların yeniden gözden geçirilerek makul bir orana düşürülerek mağduriyetimizin giderilmesini talep ediyoruz.” ifadeleri kullandı.  



Urfa Değişim

büyükşehir’in kiracıları kirada kolaylık istedi koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında büyükşehir’in kira ücretlerini düşürmesini istedi eyyübiye ilçesine bağlı asfalt yol caddesi işyerlerinin kiralarının düşürülmesini talep etti