Büyükşehir Meclisinde isim tartışması

TAKİP ET

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısında Şanlıurfa'daki bir esere Muhammed Mursi'nin isminin verilmesi önerisine HDP'li meclis üyeleri karşı çıktı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısının üçüncü oturumunda ele alınan konuların içinde Muhammed Mursi'nin isminin Şanlıurfa'daki bir esere verilmesi önerisi Ak Parti ile HDP grubu arasında tartışmalara neden oldu. Mısır'ın darbeyle devrilen lideri Muhammed Mursi'nin isminin havuza eklenmesi önerisi Meclise sunuldu. Ancak HDP grubu buna karşı çıktı.



Muhammed Mursi'nin yerine Feridun Yazar önerisi

Ak Parti grubundan Meclise verilen öneride Mısır lideri Muhammed Mursi'nin isim havuzuna eklenmek istendi. Buna karşı çıkan HDP meclis üyeleri, Şanlıurfa’da bulunan ve Şanlıurfa’ya hizmet etmiş kişilerin isimlerinin havuza eklenmesi konusunda görüş belirttiler. Bu görüşlerinde ise eski Şanlıurfalı siyasetçi Feridun Yazar’ın ismini örnek verdiler. Bunun üzerine Ak Parti grubundan Mursi'nin demokrasi şehidi olduğu aynı zamanda örnek bir mücadele başlattığı ve bunu bütün dünyanın kabul ettiği görüşü geldi.







Konu ile ilgili bir açıklama yapan Meclis Başkanı Ahmet Kaytan, Feridun Yazar’ın daha önceki meclis toplantılarında isminin gündeme geldiğini ve bu konuda önceki meclisin isim havuzuna Feridun Yazar ismini eklediklerini kaydetti. Kaytan, Dünyada ve Türkiye’de insanlık tarihi açısında önemli işlerin altında imzası bulunan kişilerin isimlerinin her zaman için önemli olduğuna dikkat çekerek konu hakkındaki komisyon kararını meclis oylamasına sundu ve öneri oy birliği ile kabul edildi.

 

büyükşehir meclisinde isim tartışması Şanlıurfa büyükşehir belediyesi meclis toplantısı muhammed mursi in yerine feridun yazar önerisi meclis başkanı ahmet kaytan